Lördagens sport: Dalsjöfors tappade i slutet – men BHK dubbelvann

Dalsjöfors damer ledde länge – men Tölö vände och vann. Borås HK:s herrar har spelat två träningsmatcher i dag – och vunnit båda.
Sport • Publicerad 4 september 2010

FOTBOLL: Marlene Laggren gav Dalsjöfors ledningen borta mot Tölö i damernas söderetta. Målet föll strax föra pausvilan, och Boråslaget hade redan då tvingats göra två byten. I den 79:e minuten kvitterade nyinbytta Carolin Karlsson för Tölö, och två minuter före full tid satte Julia Strahl det avgörande 2–1-målet för det halländska laget.

FOTBOLL: Bollebygd spelade 2–2 hemma mot Mariestad i division tre.

HANDBOLL: Borås HK har varit i Jönköping under dagen och träningsspelat. I den första matchen blev det seger mot Linköping med 30–29. "Vi låg under med 2–10 tidigt men visade god moral och lyckades vända matchen", säger Torbjörn Larsson i BHK. I den andra matchen besegrades Tyrold med 27–21.

FOTBOLL: Kinna vann med 2–0 mot Gauthiod efter mål av Jonathan Björk och Andreas Darell.

FOTBOLL: Mariedal är nästan uträknade i division tre. Tabelljumbon själv har dock inte gett upp. I dag besegrades gästande Falköping med 3–1 – och kanske tog laget där det sista halmstrået för att jobba mot en kvalplats?

FOTBOLL: Annelund förlorade mot Götene med 1–3. Det var Annelunds sjunde match i rad utan seger.

GOLF: Skydda Open avgörs i helgen i Ulricehamn. Efter dagens runda är Bredareds Oskar Kerola i delad ledning med Anton Wejshag från Vara-Bjertag. De står på 67 slag – två färre än Viktor Magnusson, Bredared. På fjärde plats finns en kvartett med bland andra Nicklas Glans, Borås GK och Daniel Lindgren, Ulricehamns GK.

FOTBOLL: Skene hade chansen att ta tre viktiga poäng i bottenstriden. Då kom årets sämsta insats. "Vi var totalt underlägsna Sävedalen", suckar tränaren Ethem Muameleci efter 0–3-förlusten.

BOWLING: Calluna inledde damernas mellersta allsvenska genom att vinna två bortamatcher i den första omgången. 14–5 mot BK Merci och 13–7 mot BS Kulorna.

BOWLING: En strålande insats och en mindre bra. Det var blandade framgångar för IFK Borås i lagets två första matcher. Mot Vimmerby gick det strålande. Fem man över 800 och stabilt spel rakt igenom. Men sedan blev Nässjölaget Team Clan alldeles för svårt. 11–9-seger mot Vimmerby byttes mot 5–15-förlust mot Team Clan.

RALLY: Kristian Johansson kom på tredje plats i Västrallyt och ligger på samma position i SM inför den sista tävlingen som avgörs i oktober. "Sett till omständigheterna måste jag vara nöjd", säger han.