Arsenals fiasko – utslaget av Nottingham

Liverpool och Tottenham tog sig vidare i FA-cupen trots skakiga insatser mot League One-lagen Shrewsbury och Morecambe.
Sämre gick det för Arsenal som oväntat, men rättvist, åkte ut mot Nottingham Forest från andradivisionen.
Fotboll • Publicerad 9 januari 2022
Arsenaltränaren Mikel Arteta hade goda skäl att bjuda på uppgivna gester under FA-cupmötet med Nottingham.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Arsenal har varit ett av Premier Leagues mest formstarka lag den senaste tiden.

Men av det syntes inte mycket när man på söndagen gästade Championship-laget Nottingham Forest för den tredje omgången av FA-cupen. Ett orutinerat Arsenal gjorde en slät figur, spelade slarvigt och hade svårt att skapa några målchanser av värde.

Avgjorde på kontring

I andra halvlek började ett allt mer inspirerat hemmalag känna att de hade en skräll på gång, och med mindre än tio minuter kvar att spela såg Lewis Grabban till att så blev fallet.

En snabb Nottinghamkontring slutade med ett inlägg från höger som Grabban höll sig framme på, och stötte in segermålet till 1–0.

För Nottingham väntar nu ett annat Premier League-lag, Leicester, i fjärde omgången.

Arsenal var inte det enda laget från högstaligan som hade det kämpigt på söndagen.

Liverpool fick exempelvis en riktig mardrömsstart mot League One-laget Shrewsbury.

Efter en knapp halvtimmes spel hade ett reservbetonat Liverpool skapat få chanser. I stället var det gästerna som inledde målskyttet.

Nathaniel Ogbeta slog ett perfekt inlägg som Daniel Udoh förvaltade till 1–0.

Sen vändning av Spurs

Det verkade få Liverpool att vakna till liv. Mindre än tio minuter senare kunde Kaide Gordon ta emot en fin passning från Conor Bradley inne i boxen och skicka in kvitteringen med ett lågt skott i det vänstra hörnet.

Innan den första halvleken var slut hade Fabinho fulländat vändningen med en straffspark till 2–1.

Samme Fabinho satte även matchens sista mål till 4–1 för Liverpool.

Även Tottenham vände underläge till seger mot ett League One-lag, när man gick från 0–1 till 3–1 mot Morecambe.

Det dröjde dock till den 74:e minuten innan Harry Winks kunde sätta kvitteringen för Spurs.

Segermålet satte lagets superstjärna, Harry Kane, med två minuter kvar av ordinarie tid.