Annons

Liverpool nekas inresa till Tyskland

Den 16 februari ska Leipzig och Liverpool mötas i Champions League-åttondelsfinal.
Frågan är var.
Liverpool nekas nämligen inresa till Tyskland på grund av den muterade varianten av coronaviruset.
Fotboll • Publicerad 4 februari 2021
Liverpool nekas inresa till Tyskland och mötet med Leipzig i Champions League.
Liverpool nekas inresa till Tyskland och mötet med Leipzig i Champions League.Foto: Phil Noble/AP/TT

Det bekräftar tyska myndigheter för nyhetsbyrån AFP.

Det var i lördags som Tyskland införde nya, tuffare restriktioner för att försöka minska smittspridningen av coronaviruset. Nu gäller ett inreseförbud för resenärer från länder som är hårt drabbade av de muterade varianterna av coronaviruset, däribland Storbritannien. Restriktionerna gäller minst fram till den 17 februari, och inget undantag görs för professionella idrottare.

Annons

Därmed omöjliggörs det första mötet mellan Leipzig och Liverpool i Champions Leagues åttondelsfinal, som är schemalagt till den 16 februari i Leipzig. Sky Sports skriver att det tyska och det engelska fotbollsförbundet nu för samtal om att hitta en lösning. Ett alternativ skulle vara att byta plats på mötena, så att Liverpool inleder på hemmaplan och spelar returen på bortaplan.

Men enligt uppgifter till AFP undersöker klubbarna möjligheten att spela den första matchen på annan ort.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons