Se Elfsborg mot Midtjylland i Atlantic Cup – höjdpunkter och repris

Fotboll • Publicerad 10 februari 2023

Här saknas innehåll

Alexander Bernhardssons mål i 33:e minuten såg ut att bli matchens enda men i 92:a minuten kvitterade Frederik Heiselberg.

Matchens sista 20 minuter spelades med tio spelare per lag efter att Simon Strand och Mads Døhr Thychosen visats ut i samma situation.

Eftersom matchen ingår i Atlantic cup kunde matchen inte sluta oavgjord, och det blev straffläggning.

Jeppe Okkels, Oscar Aga och Ahmed Qasem satte sina straffar för Elfsborg medan André Rømer och Sebastian Holmén missade sina. Att Hákon Valdimarsson räddade en av Midtjyllands straffar räckte inte – danskarna vann straffläggningen med 4–3.

Se hela matchen i repris:

Straffläggning:

Midtjylland–Elfsborg 1–1 (0–1)

Efter straffavgörande: 5–4.

Mål: 0–1 Alexander Bernhardsson (33), 1–1 Frederik Heiselberg (90+2).

Straffskyttar för Elfsborg: Jeppe Okkels (mål), Oscar Aga (mål), André Rømer (miss), Ahmed Qasem (mål), Sebastian Holmén (mål).

Utvisning, Midtjylland: Mads Døhr Thychosen (73). Elfsborg: Simon Strand (73)

Varningar, Elfsborg: Michael Baidoo, Timothy Ouma.

Elfsborgs lag: Hákon Valdimarsson – Johan Larsson, Sebastian Holmén, Ibrahim Buhari, Simon Strand – Noah Söderberg (Timothy Ouma, 61), Emmanuel Boateng (André Rømer) – Alexander Bernhardsson (Jeppe Okkels, 46), Michael Baidoo (Besfort Zeneli, 61, André Boman, 77), Jacob Ondrejka (Ahmed Qasem, 77) – Per Frick (Oscar Aga, 61).

Höjdpunkter:

16) Baidoo i friläge efter bra brytning av Ondrejka och fin passning av Bernhardsson. Skott utanför.

19) Superräddning av Valdimarsson på Midtjyllandnick i bra läge.

20) Bernhardsson prickar kryssribban efter en fin aktion. Bra vänsterskott.

33) 0–1. Ondrejka slår en fin djupledsboll som Bernhardsson tar ner på ett avancerat vis. Fri i straffområdet sätter han bollen säkert i mål.

38) Bra chans för Midtjylland men skottet går över

49) Matchens dittills bästa läge för Midtjylland som bryter och ställer om. Kristoffer Olsson frispelar Edward Chilufya som trots öppet mål skjuter i stolpen och ut.

56) Strålande läge för Söderberg att utöka Elfsborgs ledning men skottet räddas till hörna. Fin framspelning av Larsson.

73) Dubbelutvisning – en till varje lag. Simon Strand är den i Elfsborg som får syna det röda kortet. I Midtjylland: Mads Døhr Thychosen.