Ny förlust för Mark - läs BT:s rapportering från mötet med Eos

BT rapporterade periodvis från Mark Baskets andra hemmamatch för säsongen som slutade med en ny förlust.
BASKET • Publicerad 20 oktober 2019
Marks guard Cierra Johnson.
Marks guard Cierra Johnson.Foto: Johan Rydén

Mark Basket–Eos 49–58 (13–13,1 4–15, 13–14, 9–16)

Period ett:

Nya amerikanskan Terae Briggs presenterade sig direkt och gjorde Marks tre första poäng i matchen. Eos var dock bättre i inledningen innan hemmalaget åt sig in i matchen i slutet av perioden. Kan nog bli en jämn tillställning det här.

Poängbäst i Mark:

Terae Briggs 5

Erica Iderstål 4

Period två:

Terae Briggs drog i en trea som gav Mark en tillfällig ledning innan svårstoppade Dubravka Dacic i Eos gav bortalaget ledningen till halvtidsvilan. En poängsnål match som det känns som att vilket som helst av lagen skulle kunna vinna. Frågan är dock om inte bortalaget och nämnda Dacic är snäppet starkare. Positivt för Mark är dock att nya amerikanskan Terae Briggs levererar både poäng (12) och returer (5).

Terae Briggs 12

Stina Almqvist 4

Period 3

Lagen fortsätter att utbyta ledningar. Ena sekunden är det två poängs fördel Mark för att i nästa sekund vara två upp för Eos. När hemmalaget hade chansen att göra ett ryck fungerande inte anfallsspelet riktigt, utan Eos kunde komma ikapp och gå förbi. Det går inte att klaga på spänningen i alla fall. Mark har tre raka förluster i säsongens inledande matcher och en seger här skulle förstås jätteviktig för självförtroendet.

Terae Briggs 16

Stina Almqvist 11

Erica Iderstål 6

Slut på matchen

Det vill sig inte för Mark. Eos vinner med 49–58, mycket tack vare starkt trepoängsskytte från Tove Hultin som drog i tre raka treor när matchen stod och vägde halvvägs in i den sista perioden. Mark kontrade med treor från Erica Iderstål men det räckte inte hela vägen.