Annons

LIV-stjärnorna tvingas bort efter rättstvisten

Europeiska Ryder Cup-hjältarna och nuvarande LIV-spelarna Sergio Garcia, Ian Poulter och Lee Westwood har gjort sitt på DP World Tour, tidigare Europatouren.
Det bekräftar nu touren efter att ha vunnit i skiljedomstol.
"En konsekvens av deras egna handlingar", skriver touren.
Golf • Publicerad 3 maj 2023
Sergio Garcia och Ian Poulter har gjort sitt på DP World Tour och i Ryder Cup. Arkivbild.
Sergio Garcia och Ian Poulter har gjort sitt på DP World Tour och i Ryder Cup. Arkivbild.Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

När trion och Richard Bland valde att pegga upp på saudibackade LIV-tourens första tävling i London gjorde de sig skyldiga till avtalsbrott mot sin tidigare tour.

Det stod klart efter att DP World Tour vunnit en rättstvist gentemot spelarna i februari. Innan dess hade de tillåtits spela vidare fram till saken var avgjord.

Annons

Efter att ha sanktionerats av touren har kvartetten nu sagt upp sina medlemskap, bekräftar tidigare Europatouren i ett uttalande.

"Vi vill passa på att tacka dessa fyra spelare för deras bidrag till touren, och speciellt till Sergio, Ian och Lee för deras roll i Europas framgångar i Ryder Cup över många år".

"Deras avsked däremot, och sanktionerna mot dem, är ett resultat av deras egna val."

Vidare skriver touren att en uppdatering kring övriga sanktionerade spelare kommer på torsdag.

Bland dem lär svenske stjärnan Henrik Stenson finnas. 47-åringen var utsedd till kapten för Europas Ryder Cup-lag innan han lämnade för LIV-touren och fråntogs rollen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons