Annons

Linn Svahn tillbaka – jagar VM-biljett

Linn Svahn gör comeback i landslaget till världscuptävlingarna i sprint i italienska Livigno i helgen.
Hon har två världscupdeltävlingar på sig att knipa en VM-biljett.
Skidor • Publicerad 17 januari 2023
Linn Svahn är tillbaka i världscupen. Arkivbild.
Linn Svahn är tillbaka i världscupen. Arkivbild.Foto: Nisse Schmidt/TT

Svahn har inte tävlat i världscupen på nästan två år på grund av den axelskada som hon opererats för två gånger. Hennes senaste världscuptävling körde hon i schweiziska Engadin i mitten av mars 2021.

När 23-åringen nu väl är tillbaka i världscupsammanhang behöver hon visa resultat direkt. I alla fall om hon ska ta den sista sprintplatsen i truppen till skid-VM i Planica den 23 februari-5 mars.

Annons

Skidlandslaget har redan tagit ut tio åkare, sju damer och tre herrar, till VM och truppen ska kompletteras senast den 30 januari.

Två tävlingar på sig

Förutom kommande helg i Livigno har hon också nästa helgs tävlingar i franska Les Rousses på sig. Tävlingen i Frankrike var länge ett frågetecken på grund av snöbrist, men nu är det bekräftat att den blir av.

– Den blir ju väldigt viktig om man ska till VM, vi har en plats kvar på damsidan på sprint. Så det blir den som får avgöra i kombination med en totalbedömning, säger Byström.

TT: Vad behöver hon göra den här helgen?

– Jag hoppas hon får visa på världscupnivå att hon håller följe med våra andra svenskor och kan fajtas med dem. Nu är Jonna Sundling och Emma Ribom tillbaka och Emma har ju vunnit två världscuptävlingar innan hon blev sjuk. Samtidigt är det mycket begärt att Linn ska vara på topp direkt, vi får ge henne tid, säger Anders Byström.

Säsongsdebut i världscupen

Jonna Sundling gör sin första världscuptävling för säsongen, men är redan VM-uttagen som regerande världsmästare. Hon gjorde comeback i Skandinaviska cupen i Östersund före jul och vann både i sprint och distans.

Även Marcus Grate gör comeback i världscupen efter sjukdom den här veckan.

Fakta: Truppen till Livigno

Damer: Maja Dahlqvist, Falun Borlänge, Johanna Hagström, Ulricehamn, Ingrid Hallquist, Åsarna, Moa Lundgren, do, Emma Ribom, Piteå, Jonna Sundling, do, Linn Svahn, Östersund.

Herrar: Gustav Aflodal, Offerdal, Edvin Anger, Åsarna, Marcus Grate, IFK Umeå, Johan Häggström, Piteå, Olof Jonsson, Trillevallen, Carl Rune, Täby.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons