Annons

Linderoth ska köpas för sponsorpengar

Elfsborg verkade inte speciellt oroligt för att det var Tobias Linderoth som skall presenteras på Mjällbys presskonferens i dag.
Sport • Publicerad 2 februari 2010
Foto: Lennart Magnusson

Boråsarna håller nämligen som bäst på att samla in pengar till ett Linderothköp.

Han berättar att Linderoth fortfarande är kvar på semester i Dubai, men skall flyga hem i dag.

Annons

– Han kanske flyger direkt till Hällevik, säger Andreasson.

Precis som väntat var det nyförvärv Mjällby presenterade Tobias Grahn.

Under gårdagen jobbade Elfsborg nämligen på att få ihop extra sponsorspengar till Linderoths signing fee. Klubben har gått ut till alla sponsorer, och kollat av intresset för att hjälpa till med hemtagningen av det före detta Turkietproffset.

– Det handlar om en punktinsats, efter ett upplägg som fungerat tidigare. Vi brukar göra det när det handlar om hemvändare. Sedan får vi se om vi behöver pengarna, säger Andreasson.

I går satt Sten Strinäs och Elfsborgs övriga sponsorsäljare och försökte få klubbens sponsorer att skänka 5 000, 10 000 eller 25 000 kronor utöver den vanliga sponsringen.

I går eftermiddag hade man fått in 110 000 kronor.

– Vid köpen av Anders och Mathias Svensson fick vi in cirka 500 000 kronor, säger Sten Strinäs, och fortsätter: Ambitionen är att överstiga den halvmiljonen nu. Det är ett framtidsperspektiv, att säkra bra fotboll i bygden i framtiden.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons