Annons

Lindelöfs sågning: "Jättejättedåligt"

Sveriges lagkapten Victor Nilsson Lindelöf var frustrerad, självkritisk och besviken efter VM-kvalförlusten borta mot Grekland i Aten.
Fotboll • Publicerad 8 september 2021
Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.
Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Manchester United-mittbacken såg nästan uppgiven ut när han gjorde tv-intervjun.

– Jag måste lugna mig annars kommer jag att säga något dumt, säger han till Cmore.

Annons

Efter en mållös första halvlek avgjorde Grekland med två mål på tolv minuter i mitten av andra halvlek innan Robin Quaison reducerade sent för Sverige.

Victor Nilsson Lindelöf tyckte framför allt att Sverige saknade rörelse i 1–2-förlusten.

– Vi kommer hit och spelar ingen bra fotboll. Speciellt i första halvlek: Jättejättedåligt. I andra halvlek försöker vi, men det är inte godkänt.

Han ville heller inte klaga på att gräsmattan var svårspelad och släppte.

– Jag kommer inte stå här och klaga på någonting, vi förlorade för att vi var sämre.

I och med förlusten, Sveriges första på fyra kvalmatcher, bjuder Sverige in Spanien, som besegrades med 2–1 på Friends arena i torsdags, i kvalgrupp B.

I en haltande tabell har spanjorerna 13 poäng på 6 spelade matcher och ligger på första plats i gruppen, placeringen som ger en direktplats till fotbolls-VM i Qatar nästa år.

Sverige ligger tvåa, på playoffplatsen, med nio poäng på fyra matcher. Härnäst hemmamöter Blågult Kosovo, den 9 oktober, och Grekland, den 12 oktober.

– Det var inte riktigt vår dag i dag men vi får komma igen, försöka återhämta oss. I oktober får vi försöka prestera bättre för det här är inte godkänt, säger Nilsson Lindelöf.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons