Ronaldo slog till – men chockförlust för United

Klubbtillhörigheten spelar ingen roll – Cristiano Ronaldo vräker in mål var han än spelar.
Återkomsten till Manchester United är succéartad.
Mot Young Boys tryckte målmaskinen från Madeira in sitt 135:e mål i Champions League.
Men det räckte inte ens till poäng.
Fotboll • Publicerad 14 september 2021
Cristiano Ronaldo firar sitt 135:e mål i Champions League, men Young Boys vände och vann med 2–1.Foto: Peter Klaunzer/AP/TT

36-åringen har verkligen levererat sedan den uppmärksammade övergången från Juventus. I helgen inledde Ronaldo sin andra sejour som målskytt på Old Trafford med två fullträffar i 4–1-segern mot Newcastle.

Matchen var bara 13 minuter gammal när portugisen slog till på Wankdorf-stadion i den schweiziska huvudstaden, framspelad av landsmannen Bruno Fernandes.

Ett utmärkt sätt att fira att han tangerade Iker Casillas rekord i antalet spelade matcher i Champions League.

Båda står nu på 177.

Lindelöf spelade hela

Landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf var tillbaka i Uniteds startelva efter två raka matcher på bänken i Premier League. I Bern bildade han mittbackspar med Harry Maguire – i sitt 30:e framträdande i turneringen. Uniteds andre svensk, anfallaren Anthony Elanga, fanns bland avbytarna men fick inte spela.

United reducerades till nio utespelare när Aaron Wan-Bissaka fick ett direkt rött kort i 35:e minuten sedan han kommit fel in i duellen och träffat Martins Pereira illa.

Där tog matchen en avgörande vändning.

Young Boys utnyttjade det numerära överläget och halvvägs in i andra halvlek kom kvitteringen av Nicolas Moumi Ngamaleu.

Matchen såg ut att sluta 1–1 när inhopparen Jesse Lingard, djupt inne på tilläggstid, slog en misslyckad bakåtpassning. Jordan Siebatcheu snappade upp bollen och gjorde 2–1.

I gruppens andra match vände Villarreal 0–1 till 2–1 hemma mot Atalanta efter mål av Manu Trigueros och Arnaut Danjuma, men Robin Gosens kvitterade i slutskedet.

Fyra straffar i Sevilla

På Ramón Sánchez Pizjuán-stadion, där Sevilla tog emot Salzburg, dömde domaren Alexej Kulbakov fyra straffar under matchens första 42 minuter.

Två gick i mål.

Karim Adeyemi brände tidigt en straff för Salzburg, men österrikarna fick ännu en möjlighet från punkten. Den här gången klev Luka Sucic fram – och satte straffen hur säkert som helst.

Sucic fick en ny chans – men den här gången var han inte lika lyckosam utan slog bollen i stolpen.

I stället kvitterade Ivan Rakitic på Sevillas första möjlighet från straffpunkten. Matchen slutade 1–1. Landslagets vänsterback Ludwig Augustinsson satt på bänken hela matchen.

Gabriel Gudmundsson var avbytare när Lille mötte Wolfsburg i samma grupp. Matchen slutade 0–0 men bjöd på dramatik. Lille fick en straff i åttonde tilläggsminuten, men efter VAR-granskning ändrade sig domaren.

Bayern starkast på Camp Nou

På Camp Nou brakade två av den den europeiska klubbfotbollens giganter samman.

Bayern var det klart bättre laget och vann lika klart med 3–0. Veteranen Thomas Müller såg sitt skott ändra riktning på Eric Garcías rumpa fram till tyskt 1–0. I andra halvlek ökade Robert Lewandowski på med två mål. I samma gruppspelade Dynamo Kiev och Benfica 0–0.

Romelu Lukako nickade in 1–0 och segermålet för Chelsea hemma mot Zenit S:t Petersburg. Klubbarna spelar i samma grupp som Malmö FF och Juventus.