Annons

Lindahl lämnar: Hade inte mått bra

Djurgården bryter med Hedvig Lindahl, 40, ett halvår i förtid. Det meddelar klubben på sin webbplats.
– En fortsättning hade tyvärr lett till att jag hade varit tvungen att anpassa min personlighet på ett sätt som jag inte hade mått bra av, säger hon till Aftonbladet.
Fotboll • Publicerad 3 juli 2023
Hedvig Lindahl. Arkivbild.
Hedvig Lindahl. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Förlustmatchen mot Linköping (1–4) 20 juni blev Lindahls sista i Stockholmsklubben. I den matchen stod hon för ett misstag som Linköping gjorde 1–0 på.

Därtill blev matchen nästan en halvtimme försenad sedan Djurgårdsklacken utlöst brandlarmet med bengalbränning.

Annons

Därefter var Lindahl involverad i diskussioner med supportrar på sociala medier. Sedan dess har hon saknats i Djurgårdens matchtrupp.

– Det är väl här man skulle kunna ha en diskussion om jag borde ha läst på bättre, om det är det som krävs för damer som ska spela för anrika föreningar för att kunna anpassa sig.

– Med facit i hand gjorde jag väl inte riktigt all efterforskning som jag hade behövt innan jag skrev på för att kunna känna att det här skulle bli riktigt bra. För det blev inte riktigt bra. Samtidigt har jag spelat i väldigt stora klubbar. Jag följer bara mitt beteendemönster, så jag blev lite förvånad att det blev annorlunda nu.

Lindahl kom till Djurgården sommaren 2022. Totalt spelade hon 15 tävlingsmatcher för klubben.

På meritlistan har Lindahl klubbar som Chelsea och Atlético Madrid. Därtill har hon spelat 189 landskamper.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons