Annons

Lindahl höll nollan i svenskmöte

Fotboll • Publicerad 12 september 2021
Hedvig Lindahl. Arkivbild.
Hedvig Lindahl. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Landslagsveteranen Hedvig Lindahl höll andra raka nollan för Atlético Madrid i derbyt mot landslagskompisen Kosovare Asllanis Real Madrid.

Atlético vann med 2–0 i en match där Asllani byttes in precis efter paus.

Annons

Lindahl höll nollan även i premiären mot Rayo Vallecano (5–0) och har fått en kanonstart på säsongen efter silverbesvikelsen i OS.

Atlético tog ledningen redan i fjärde minuten genom Deyna Castellanos. Kosovare Asllani började på bänken efter att nyligen ha varit borta på grund av covid-19. Hon byttes in i början av den andra halvleken för att förstärka offensiven, men i stället kunde Atletico avgöra när Estefania Banini gjorde 2–0 med 20 minuter kvar.

Atletico Madrid har två raka segrar i säsongsupptakten medan Real har två raka förluster.

Lindahl och Asllanis nästa uppgift blir nu VM-kvalet med Peter Gerhardssons landslag. Där väntar Slovakien borta den 17 september innan hemmamötet med Georgien i Göteborg fyra dagar senare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons