Annons

Liljedorff bygger hinder på EM

Peter Liljedorff är en av alla volontärer som ser till att ridsports-EM i Göteborg blir verklighet.– Det här är det största som hänt sedan VM i Stockholm 1990, det är fantastiskt kul, säger 37 -åringen från Örby.
Ridsport • Publicerad 21 augusti 2017

Peter Liljedorff driver tävlingsstall och ridskola och är dessutom diplomerad tränare och banbyggare. Men på EM är det inte han som designar mästerskapsbanorna. Det gör Louis Koninckx från Nederländerna.

Liljedorff och hans banbyggarteam får nöja sig med att utföra och göra verklighet av skisserna.

Annons

– Jag har gjort samma sak på Göteborg horse show i 17 år så jag har viss erfarenhet.

En bra bana ska enligt Peter Liljedorff vara både estetisk och rytmisk.

– Det ska se trevligt ut för publiken på plats och i tv och eftersom det här är ett EM ska det återspegla Göteborg lite också. Sedan måste banan ha en viss rytmkänsla och varken vara för lätt eller helt omöjlig.

Men hur genomtänkt en bana än är kan det ändå bli fel.

– Hästar ser inte på samma sätt som vi gör och en del optiska hinder kan vara svåra att uppfatta. Det kan vara en orsak till att hästen river.

Peter Liljedorff hoppas att det kommer att vara fullsatt på Ullevi under tävlingarna.

– Göteborg har försökt länge att få EM och det kommer att dröja innan det händer igen så jag hoppas verkligen att alla passar på. Sverige har gott rykte som arrangörsland och Göteborg horse show har flera gånger fått priset för årets bästa tävling av internationella ridsportsförbundet. Det kommer att bli en jättestor happening.

För egen del ser han fram emot att träffa folk och få chans att prata med mästerskapshopparna.

– Jag är ju nästan nördigt intresserad av sporten och det är inspirerande att komma så nära toppnivån.

Peter Liljedorff från Örby.
Peter Liljedorff från Örby.
Malin HenriksonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons