Annons

... liksom Göteborg

Mikael Stahre valde 4–5–1 för att få ett mer offensivt spel. Det fick han.
Sport • Publicerad 8 maj 2014
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Men det krävdes ändå en tursam retur för att IFK Göteborg skulle få en poäng med sig hem från Strömvallen i Gävle (1–1).

Gefle har tagit ledningen i de flesta av sina matcher och på torsdagskvällen hann det inte ens gå en minut innan Simon Lundevall krutade på allt han hade och placerade bollen stenhårt i högerkrysset.

Annons

Ett par minuter senare var Dioh Williams nära att göra 2–0. Sedan var det IFK Göteborg för nästan hela slanten.

Gästerna kom till Strömvallen med en 4–5–1–uppställning och snabbe May Mahlangu i startelvan för första gången i vår.

Tanken var att få mer rörelse i spelet och det fick Blåvitt.

Göteborg tryckte tidigt ner Gefle i knäet på målvakten Emil Hedvall och hade ett par bollar som räddades på mållinjen och ett par bollar i trävirket före paus.

Men Gefle har en gedigen defensiv och det var inte förrän en kvart in i andra som gästernas kvittering kom.

Jakob Johansson avslutade, Emil Hedvall tippade ut bollen men inte bättre än att Johansson själv kunde lätta in returen (1–1).

Kanske blev gästerna lite trötta mot slutet av matchen då Gefle kunde börja utmana igen och Jonas Lantto missade ett läge som han lär gräma sig länge över.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons