Drömmål gav Wales 2–1

Wales är på väg mot EM-semifinal.Tacka Hal Robson-Kanu för det.Anfallaren bjöd på ett riktigt drömmål, då han satte 2–1 mot Belgien.
Fotbolls-EM • Publicerad 1 juli 2016
Hal Robson Kanu firar 2–1-målet. Foto: Martin Meissner/AP/TT

Hal Robson-Kanu är kanske inte känd som någon teknisk virtuos.

Men tio minuter in i andra halvlek i kvartsfinalen mot Belgien svarade anfallaren för en prestation som förmodligen får självaste Johan Cruijff att le i sin fotbollshimmel.

Robson-Kanu tog emot en passning från Aaron Ramsey med ryggen mot målet inne i straffområdet, höll undan två belgiska försvarare och vände på en femöring – vilket lurade alla.

Därefter placerade han lugnt och behärskat in 2–1 bakom Thibaut Courtois i det belgiska målet, och skickade Wales mot semifinalen.

Det var annars Belgien som inledde matchen bäst.

Efter en knapp kvart fick belgarna utdelning för den flygande starten, då Radja Nainggolan dunkade in 1–0 via ett långskott i krysset.

Det målet tände dock walesarna, som tog över spelet.

Gareth Bale och hans lagkamrater satte flera gånger den nya och belgiska backlinjen på prov, som till slut inte kunde stå emot.

Lagkaptenen Ashley Williams nådde högst på en fint slagen Aaron Ramsey-hörna och nickade in kvitteringen, till de walesiska supportrarnas stora jubel.