Annons

Lewandowski mållös förlorare i återkomsten

Robert Lewandowskis återkomst i München slutade i en mållös förlust.
Bayern besegrade Barcelona med 2–0 efter två snabba mål inom loppet av fyra minuter och förlängde sin gruppspelssvit i Champions League till 30 raka matcher utan förlust.
Fotboll • Publicerad 13 september 2022
Robert Lewandowski spelade åtta säsonger i Bayern München innan han i somras lämnade för spel i Barcelona.
Robert Lewandowski spelade åtta säsonger i Bayern München innan han i somras lämnade för spel i Barcelona.Foto: Andreas Schaad/AP/TT

Polska anfallsesset och målmaskinen Robert Lewandowski lämnade i somras tyska storlaget FC Bayern München för spel i spanska giganten FC Barcelona.

På tisdagen var 34--åringen tillbaka på Allianz Arena som var hans hemmaplan i åtta år. Återkomsten blev en mållös förlusthistoria för både Lewandowski och hans "Barça".

Annons

Efter en mållös första halvlek gjorde Lucas Hernández 1–0 för hemmalaget i den 50:e minuten och Leroy Sané ökade på till 2–0 knappt fyra minuter senare.

Bayerns seger i stormötet var lagets 30:e raka Champions League-gruppspelsmatch utan förlust. Den innebar också att laget toppar grupp C som enda lag på maximala 6 poäng efter två matcher.

På Anfield var Storbritanniens nyligen avlidna drottning Elizabeth II i fokus före avspark mellan Liverpool och Ajax. En tyst minut hölls för regenten som i torsdags dog vid en ålder av 96 år varav 70 år på tronen.

Båda lagens spelare och domarteamet bar sorgband i matchen som slutade 2–1 efter mål från hemmalagets Mohamed Salah och Joël Matip samt bortalagets Mohammed Kudus.

Liverpool, som åkte på en 1–4-utklassning borta mot Serie A-laget Napoli förra veckan, tog därmed sin första seger i den här säsongens CL-gruppspel. Napoli gästar skotska Rangers i samma grupp, A, på onsdagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons