Annons

Lennart Larsson – en van segrare

Hestralöparen gjorde det igen.
Sport • Publicerad 26 juli 2008
Lennart Larsson - segrare igen.
Lennart Larsson - segrare igen.Foto: Johanna Sixtensson

Lennart Larsson, Hestra IF, gjorde det igen.

Vann O-ringen trots sparsamt med förberedelser.

Annons

I Mjölby förra året var det vaden som krånglade. Trots att Larsson inte kunde träna fullt under våren vann han som äldste deltagare i H45-klassen.

I går gjorde han det igen, den här gången som yngst i H50-klassen.

– Alltid roligt att vinna, orienteringen har varit bra hela veckan, säger Larsson, som kom till årets O-ringen med lika dåliga förberedelser som förra året.

– Jag har haft ont i ryggen och inte sprungit någonting i år. Jag har kört alternativ träning med cykel och annat och visste inte hur kroppen skulle reagera, säger Hestralöparen, som trots ryggproblemen genomförde fem tuffa etapper utan några större misstag.

I går startade Larsson först i jaktstarten, fem minuter före tvåan Jan Nordin, Sundsvall

– Jag försökte hålla tempot och ta det lugnt, fem minuter är mycket att springa ikapp.

Tempot höll Larsson. Till och med så bra att han var snabbast av alla på sista etappen och drygade ut sin ledning. Segermarginalen blev hela elva minuter. Vilken seger i ordningen det här var har Larsson själv svårt att hålla koll på, så meriterad är han numera.

– Jag vann förra året, sedan var jag tvåa året innan det. Dessförinnan hade jag tre raka segrar och så vann jag väl någon gång i H35?så närmare tio segrar skulle jag gissa, säger mästar-Larsson.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons