Annons

Lider med Djurgården: "Satte dem lite i skiten"

När leksingarna jublade efter 6–1-segern mot Brynäs, beklagade nyförvärvet Tobias Ekberg Djurgårdens sjunde raka förlust.
Ishockey • Publicerad 14 oktober 2021
Leksands Carter Ashton jublar efter att ha gjort 5–1-målet i utklassningen mot Brynäs.
Leksands Carter Ashton jublar efter att ha gjort 5–1-målet i utklassningen mot Brynäs.Foto: Ulf Palm/TT
Tobias Ekberg i Djurgårdens dress. Arkivbild.
Tobias Ekberg i Djurgårdens dress. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

I början på veckan kom beskedet att backen Tobias Ekberg lämnar Djurgården för Leksand. Han anlände till Dalarna på onsdagskvällen och bara ett dygn senare spelade han mot Brynäs.

– Jag var inte säker på att det skulle gå så fort. Trodde det skulle ta flera veckor innan det skulle bli spel för mig, säger Tobias Ekberg, som efter Leksandssegern hade tankarna i Stockholm, hos spelarna i Djurgården som förlorade mot Luleå med 4–6.

Annons

– Under matchen tittade jag upp på jumbotronen och såg att det stod 5–3 till Luleå, säger han och fortsätter:

– Klart jag lider med dem, samtidigt som jag satte dem lite i skiten när man stack. Men jag måste ju få följa min magkänsla.

Mardröm för Djurgården

Tobias Ekberg har just kommit ut i Leksands omklädningsrum som flödar av positivism och beskriver känslan som nu finns i Djurgårdens kabyss.

– Det är en mardröm för dem. Jag har ju lirat med grabbarna och vet hur de har det nu. Det är inte kul att gå till jobbet varje dag efter att ha torskat sju raka matcher. Det är svårt att hitta ljus i tunneln. Man vill bara fly, men det går inte heller att göra. Hur konstigt det än låter måste man försöka se något positivt.

Klickade inte

Tobias Ekberg beskriver varför han inte trivdes i Djurgården och lämnade klubben mitt under säsongen:

– Det började egentligen förra säsongen. Jag kände att det inte klickade helt hundra., med allt vad det innebar. Med klubben och kanske också lite med stan. När det fanns en liten öppning här kollade jag läget om de var intresserade. Det var jag som sade upp mig från Djurgården.

Därefter gick det fort. Klubbarna kom snabbt överens och Tobias Eklund kom till Leksand på onsdagskvällen och 24 timmar senare spelade Tobias Ekberg i den klubb han fått sin hockeyskolning i juniorlaget.

– Det har varit hektiska timmar. Att få information hur vi vill spela, skriva på kontraktet, gå igenom lite fys och träffa läkarna. Därefter var jag exalterad när besked kom att man direkt skulle få spela.

Gillar tryggheten

Det var naturligt eftersom Leksand har en stor backbrist just nu.

Efter segern kände sig Tobias Ekberg nöjd med sin insats och kunde också jämföra stämningen i Leksands omklädningsrum med hur det är i Djurgårdens:

– I Leksand är det avslappnat på ett bra sätt. Man vet vad man ska göra. Det saknade jag i Djurgården. Tryggheten i spelet i allting, princip. Så kommer man hit. Här har vi något bra på gång, även om jag inte vill sticka ut hakan för mycket.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons