Annons

Leedssupporter anklagad för rasism – en gripen

Arsenal anklagade en Leedssupporter för att ha riktat rasistiska glåpord mot en av Londonlagets avbytare i lördagens match i Premier League.
Nu har en person gripits i ärendet, bekräftar Leeds på sin hemsida.
Fotboll • Publicerad 18 december 2021
Mikel Arteta bekräftar att en Arsenalavbytare hört rasistiska glåpord.
Mikel Arteta bekräftar att en Arsenalavbytare hört rasistiska glåpord.Foto: Jon Super/AP/TT

"Rasism tolereras inte hos Leeds och supportrar som blir påkomna med att använda rasistiskt språk kommer att stängas av på livstid från alla matcher", skriver klubben i ett uttalande.

Domaren Andre Marriner stoppade lördagens match på Elland Road efter cirka en halvtimme för att springa ut till Arsenals bänk sedan en av bortalagets avbytare uppfattat att en supporter ropat rasistiska tillmälen.

Annons

– Det har blivit anmält och arenachefen får hantera det tillsammans med myndigheterna, sade Mikel Arteta till Sky Sports.

– Det är en stor besvikelse, för att vi har gjort så mycket inom fotbollen för att undvika sådant. Men det är en person. Jag tycker inte att en hel arena ska betala priset för det.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons