Annons

Larsson: "Vi är för ovana vid att vinna matcher"

I ena ändan av Boråshallen jublar Borlänge HK över nytt division I-kontrakt.
Sport • Publicerad 28 april 2014

I den andra sjunker sorgsna Borås HK-spelare ner på golvet.

Tydligare kan inte idrottens glädje och sorg beskrivas. Den infernaliska kvalmatchen slutade 35-36 – efter dubbla förlängningar!

Annons

– Vi är för ovana vid att vinna matcher. Vi vågar inte tillräckligt, säger tolvmålsskytten Anton Larsson, efter att ha samlat tankarna en stund under dunket från Borlängefansens medhavda trumma.

Den djupa besvikelsen går att ta på i hela BHK-lägret. Huvudtränaren Petri Espinase försöker sätta ord på den motiga vintern:

– Vi har blandat några toppmatcher med katastrofala insatser. Det håller inte om man ska nå framgångar.

Espinase påminner om att trasslig ekonomin skapade svåra förutsättningar. Inte mindre än elva spelare försvann inför säsongen.

– Vi får ta konsekvenserna av det nu. Laget blev för tunt när vi i princip tappade två hela uppsättningar. Så vi har jobbat i verklig motvind.

Ändå gjorde Borås en heroisk upphämtning i kvalreturen mot Borlänge. Fem raka mål fick 8-15 att bli 13-15 på några snabba minuter.

Sedan lyckades man också svänga ett fyramålsunderläge till ledning. Den fanns kvar tills blott tio sekunder återstod av ordinarie tid.

– Jobbigt att tappa det och sedan också 28-26 i första förlängningen, tycker Anton Larsson. Men nu är det bara att bryta ihop och komma igen. Vi ska tillbaka snabbast möjligt.

Om BHK lyckats fixa en tredje och avgörande kvalmatch hade den store hjälten hetat Johan Pettersson. 17-åringen gjorde en suverän insats som inhoppare direkt efter pausen.

– Vi har flera lovande ungdomar, så det ser ändå rätt hyggligt ut, tycker Petri Espinase. Problemet blir kanske att motivera de lite äldre killarna att fortsätta.

Annons

Åldermannen Daniel Tyrén, 30, visade kvaliteter med åtta akrobatiska kantmål mot i går.

Handboll division I

Borås HK–Borlänge HK 35–36

Spelarbetyg:

Johan Pettersson: 3

Daniel Tyrén: 2

Anton Larsson: 1

Johanna Kämpe
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons