Annons

Larsson vann i Norge – hoppas på VM–biljett i veckan

I väntan på VM–biljetten levererar Robin Larsson, 25, på is.
På söndagen tog ha i norska Ål sin första seger i vinterserien RallyX on Ice.
– Det är alltid skoj att få till det, säger rallycrosstjärnan.
Motorsport • Publicerad 25 februari 2018
Robin Larsson vann under söndagen RallyX on Ice i Norge, nu väntar en avgörande vecka för framtiden.
Robin Larsson vann under söndagen RallyX on Ice i Norge, nu väntar en avgörande vecka för framtiden.Foto: Jan Pettersson

Efter respass i semifinalen i de två första deltävlingarna (Östersund och Höljes) var det Larssons dag när RallyX on Ice, en skandinavisk vintertävling på is i fyra etapper, drog till Norge.

En andraplats i semifinalen gav andra startled i finalen, men när ledaren kört bort sig kunde Svenljungaföraren säkert köra hem segern.

Annons

– Det har tagit lite tid att lära sig starterna, jag kom bort lite i de två första tävlingarna och det är svårt att göra något bra i snöröken bakom andra bilar. Nu var jag med bättre från början hela dagen och det blev resultatet bra, säger Larsson, i bilen på väg hem.

Nästa helg bär det åter till västra grannlandet för att avsluta serien i Gol, inte långt från Ål, ett par timmar nordväst om Oslo.

– Jag har inte full koll på totalen, men jag ser inte resultatet som livsviktigt, mer en utmaning och bra med körtid under en period det normalt blir lite tid i bilen, säger Robin Larsson.

Larsson kör RallyX on Ice i samarbete med rallycrossteamet Olsbergs MSE, under ledning av Andreas Eriksson, och det har spekulerats i om det är just Olsbergs MSE som ska ge Svenljungas bästa bilförare chansen i VM–cirkusen under 2018. Anmälan till VM–serien går ut på torsdag, 1 mars.

– Jag ska ha ett möte med sponsorer på tisdag och hoppas ha någonting klart efter det. Men jag kan väl säga att känslan är bra, säger Larsson.

David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons