Annons

Larsson mästare på nytt – efter sanslöst drama: ”Går knappt ta in”

Europamästare – och nu också champion i RallyX Nordic.
Robin Larsson, 27, tog en ny tung titel efter ett sanslöst drama i Tierp.
– Det går knappt att ta in vad som hände, säger mästarföraren från Svenljunga.
Motorsport • Publicerad 22 september 2019
Robin Larsson kan blev mästare i RallyX Nordic före Oliver Eriksson och finske Jere Kalliokoski.
Robin Larsson kan blev mästare i RallyX Nordic före Oliver Eriksson och finske Jere Kalliokoski.Foto: Jan Kåre Rafoss

Larsson hade poängmässigt jagat ikapp huvudkonkurrenten och totalledande Oliver Eriksson efter felfria kvalrace – och stod i pole position när det var dags för semifinal under avslutningshelgen i Tierp.

Då tog det plötsligt tvärstopp – när starten gick stod Robin Larsson näst intill kvar på linjen.

Annons

– Jag släppte upp kopplingen och det fanns ingen kraft alls i motorn. Där och då kändes det ju som en mardröm, men det är mekaniska grejer vi håller på med, och i bland ger de upp, säger han.

Svenljungaföraren, som kör för JC Raceteknik, tog sig i mål som fyra och såg därmed ut att missa finalen. Inte minst när Oliver Eriksson vann sin semifinal. Men när finalfältet senare tog plats fanns Larsson ändå med på startlinjen, och det på bekostnad av team– och stallkompisen Mattias Ekström. Ekström hade dragit sig ur på grund av tekniska problem, en förklaring som Robin Larsson över telefon bekräftar bara delvis är sann:

– Bilen var inte klockren, men han hade ju också ganska lätt att ge upp sin plats när jag ändå hade chansen på mästartiteln. Han var ju med och körde den här tävlingen mest på skoj, säger Larsson.

Hur känns det?

– Det är så det fungerar i den här branschen. Oliver hade ju sin bror (Kevin Eriksson) med, och jag är hundra på att de gjort samma sak om de hade varit tvungna. Man är ett team helt enkelt.

Den 27–årige Europamästaren fick dock jaga från bakre position i finalen och såg länge ut att vara chanslös. När så plötsligt ledande Oliver Eriksson åkte in i väggen. Framändan på bilen hade kollapsat och ena hjulet lagt sig under bilen.

– Jag såg att han stod där och jag skrek på radion för att försöka få besked vad det innebar. Men det gick inte att höra någonting så jag körde bara allt jag hade. När jag kom i mål som tvåa hade jag ingen aning om vad det räckte till, men nu har jag det, säger Larsson.

Vad känner du nu?

– Jag känner såklart lite med Oliver, det skiljer en poäng när det är över, men samtidigt, det här är racing och det känns ännu bättre när man fått kämpa sig igenom ett helt mästerskap. Det var sjukt deprimerande ett tag där, men att vi vann, jag vill ge det till hela teamet, de är grymt starka.

Hur ska ni fira?

Annons

– Det blir nog ganska lugnt, kanske en teamfest senare. Nu har vi i alla fall bockat av de två serierna under VM, nu hoppas jag vi kan jobba mot den serien nästa säsong, och få bilarna redo för det.

Fakta

RallyX Nordic, Supercar, slutställning

1) Robin Larsson, 169 poäng

2) Oliver Eriksson, 168

3) Jere Kalliokoski, 156

4) Ulrik Linnemann, 116

5) Andreas Carlsson, 99

David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons