Annons

Larsson långt ifrån landslagsplats

Mikael Lustig skadad och ersättaren Anton Tinnerholm likaså. Då får istället Emil Krafth chansen i landslaget – inte Elfsborgs succéman Johan Larsson.
Sport • Publicerad 17 november 2014
Johan Larsson är långt ner på Erik Hamréns lista över tänkbara ytterbackar i landslaget.
Johan Larsson är långt ner på Erik Hamréns lista över tänkbara ytterbackar i landslaget.Foto: Andreas Hillergren / TT

Trots succé i allsvenskan och utländskt intresse nobbades Johan Larsson när luckan uppstod i landslaget. Elfsborgs guldklimp kommer från en allsvensk säsong där han stått för åtta mål och sex assist – och har spelat i alla matcher för Elfsborg sedan mötet med Gais 2010.

– Besviken är jag väl egentligen inte. Landslaget är inget jag räknar med och heller inget jag går runt och tänker på.

Annons

Är du inte alls frustrerad?

– Frustrerad vet jag inte. Om man inte förväntar sig något så blir man inte besviken. Tycker landslaget att jag inte tillför någonting, då är det så.

Vad tror du det beror på att du inte får chansen?

– Det är ju det defensiva som saknas lite och det är något jag behöver jobba mer på. Sedan är jag väl helt enkelt inte den typen av ytterback man vill ha in. Det är väl inte så vanligt med ytterbackar som är bättre offensivt än defensivt.

Efter att Mikael Lustig klivit av skadad avslutade Sverige kvalmatchen mot Montenegro med två vänsterfotade vänsterbackar på planen. Malmö FF:s högerback Anton Tinnerholm fick frågan först under söndagen men tvingades tacka nej på grund av skadebekymmer.

Under söndagskvällen meddelade landslagsledningen istället att Helsingborgs högerback Emil Krafth, 20, ansluter till den svenska truppen i Marseille. HIF-backen gjorde ett mål och ett assist under sina 28 allsvenska insatser den gångna säsongen.

Under söndagskvällen motiverade förbundskapten Hamrén sitt beslut på en presskonferens:

– Jag tittar på vilka som har de egenskaper jag vill ha. Johan har gjort en fantastisk säsong i Elfsborg, Mattias har också goda vitsord. Men jag tar inte ut spelare på vitsord utan på vad jag bedömer är vilka egenskaper som är viktigast i den här matchen som blir en riktigt tuff defensiv utmaning, sade Erik Hamrén.

Johan Larsson gjorde landslagsdebut under januariturnén i år. Han spelade hela matchen när Sverige slog Moldavien med 2–1. Den gången berömde förbundskaptenen lagets starka defensiva insats. Emil Krafth fick debutera under samma landslagssamling.

Jonas Möller
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons