Annons

Lämnar guldlaget för Skövde

Förra säsongen fick Ulricehamnstjejen Linnéa Efraimsson debutera i Sävehofs A-lag, som sedermera blev svenska mästare. Nu lämnar hon klubben för elitseriekonkurrenten Skövde HF.– Jag hoppas att bli en viktig del av laget, säger hon.
Handboll • Publicerad 28 maj 2015

För fyra år sedan flyttade hon till Göteborg för att gå på Rikshandbollsgymnasiet Katrinelund. Sedan dess har hon tillhört Sävehof, som nu i våras säkrade sitt sjunde raka SM-guld. Hon gjorde elitseriedebut i höstas och gjorde bland annat två mål i Champions League och fick även speltid i SM-slutspelet. Men Efraimsson erbjöds ingen förlängning med A-laget och väljer nu att gå vidare.

– Jag pratade med ganska många klubbar, men Skövde kändes bäst. Jag har fått indikationer om att det kommer bli mycket speltid, det är en viktig sak att känna det förtroendet. Sedan är det ett intressant lag med höga ambitioner, säger hon och tillägger:

Annons

– Jag kommer att bosätta mig i Skövde och är ju det ganska nära "hem" till Ulricehamn, vilket känns skönt.

Efter att hennes före detta lagkamrat Ida Odén avslutat karriären är nu Linnéa Efraimsson och Tilda Matthijs, som spelar för BK Heid, Sjuhäradsbygdens bidrag till elitserien.

– Det är tufft att nå till elitnivå, så det är klart man känner en viss stolthet över att vara en av dem som tagit sig hit. Det är mycket hårt arbete som legat bakom.

Siktar du på att bli den "nya Ida Odén"?

– Jag vill ju så klart bli så bra som möjligt. Att bli lika bra som henne vore stort, men det är långt kvar dit. Hon var en riktigt duktig handbollspelare och en bra lagkamrat som gett mig många tips och råd på vägen, en stor inspirationskälla helt enkelt.

Mikael Falk

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons