GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lagkappslaget till final – med ett nödrop

Det blir svenskt i finalen på 4x100 meter frisim i OS. Men det var små marginalen. Sverige tog sista finalplatsen – 27 hundradelar före Japan.
Simning • Publicerad 24 juli 2021
Sarah Sjöström förde Sverige till final på 4x100 meter fritt.
Sarah Sjöström förde Sverige till final på 4x100 meter fritt.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sverige toppade laget i sitt försöksheat med Sarah Sjöström på första sträckan och hon tog en stabil ledning som sedan förvaltades av Michelle Coleman på den andra.

Efter tre sträckor växlade Louise Hansson även hon i ledning, men marginalen hade minskat markant och det mest oskrivna kortet Sara Junevik tappade i kampen mot Storbritannien, USA och även Danmark som gick om svenskan.

Sveriges tid 3.53,93, var 37 hundradelar sämre än Danmark på tredjeplatsen i heatet.

Australien, Nederländerna och Kanada hade de bästa tiderna i försöken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.