Annons

Kulusevski kvalladdade – på Zlatans 40-årsfest

I Juventus har speltiden varit knapp. Men i Janne Anderssons landslag är Dejan Kulusevski numera given.
Fotboll • Publicerad 7 oktober 2021
Dejan Kulusevski under en pressträff inför VM-kvalmatchen mot Kosovo på lördag.
Dejan Kulusevski under en pressträff inför VM-kvalmatchen mot Kosovo på lördag.Foto: Claudio Bresciani/TT

I Juventus har Dejan Kulusevski den här säsongen mestadels varit inhoppare under den italienska storklubbens nygamle tränare Massimiliano Allegri.

– Vi har börjat vinna lite på slutet, jag har inte spelat så mycket. Men det är på bättringsvägen. Jag hoppas att jag får spela mer och vinna matcher som vi gör just nu, säger han på en presskonferens.

Annons

Han tycker att formen är god, men medger att den nuvarande rollen i klubblaget är svår.

Inhopp mot Torino

– Sedan ska jag vara ärlig och säga att det är svårt att komma in i matcher, det är något jag försöker bemästra: att komma in och spela 15–20 minuter ibland. Men det senaste inhoppet jag gjorde mot Torino, då jag spelade tio minuter, var riktigt bra. Om jag kan fortsätta att hoppa in i matcher på det sättet så tror jag att jag kommer att få spela mycket mer.

Desto mer av den varan har Dejan Kulusevski haft i det svenska fotbollslandslaget. I "Blågult" har 21-åringen startat båda höstens hittills spelade VM-kvalmatcher (2–1-seger mot Spanien följt av en 1–2-förlust mot Grekland).

Och dessutom spelat en central roll. Det är därför inte så förvånande att anfallaren ser fram emot landslagssamlingarna.

– Jag älskar att vara här. Det är två bra matcher, och det kommer att bli kul att spela. Jag har haft två bra träningar hittills så det känns mycket bra, säger Kulusevski.

Födelsedagsfirade med Zlatan

Zlatan Ibrahimovic togs först ut till den här landslagssamlingen, men tvingades senare lämna återbud på grund av den skada som hållit anfallsveteranen borta från spel en längre tid. Kulusevski träffade Ibrahimovic bara för några dagar sedan – på storstjärnans 40-årsfest.

– Det var jättekul att vara där. Kul att umgås med sådana som han. Jag hade en bra kväll, säger Kulusevski som fick en lyckönskning av Ibrahimovic inför de stundande VM-kvalmatcherna mot Kosovo (hemmaplan, på lördag) och Grekland (hemmaplan, på tisdag).

– Han sade bara att kör hårt och vinn de här två matcherna.

Läget i VM-kvalgruppen

Sverige har fortfarande goda chanser att säkra en direktplats till fotbolls-VM i Qatar 2022. Landslaget ligger tvåa i grupp B, men har spelat två matcher färre än Spanien som är fyra poäng före.

Ställningen:

1) Spanien, 6 spelade matcher, 13 poäng

2) Sverige, 4, 9

3) Grekland, 4, 6

4) Kosovo, 5, 4

5) Georgien, 5, 1

Sveriges återstående matcher: Kosovo (hemma) den 9 oktober, Grekland (h) den 12 oktober, Georgien (borta) den 11 november, Spanien (b) den 14 november.

Gruppsegraren säkrar en biljett till VM 2022. Tvåan får spela playoff.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons