Annons

Kulusevski hjälte: "Drömt om det hela livet"

Dejan Kulusevskis måltorka är över.
Svensken avgjorde Champions League-mötet mot Zenit S:t Petersburg på egen hand med sitt sena segermål (1–0).
Fotboll • Publicerad 20 oktober 2021
Lagkamraten Moise Kean kastar sig över Dejan Kulusevski i glädje över svenskens segermål mot Zenit.
Lagkamraten Moise Kean kastar sig över Dejan Kulusevski i glädje över svenskens segermål mot Zenit.Foto: Dmitri Lovetsky AP/TT

Dejan Kulusevski är given i det svenska landslaget, men i klubblaget Juventus har speltiden varit knapp för 21-åringen som mestadels fått agera inhoppare.

Under onsdagens möte med Zenit i Champions League-gruppspelet kom dock revanschen.

Annons

Kulusevski byttes in efter timmens spel och i slutminuterna nådde han högst på Mattia De Sciglios inlägg och styrde in segermålet med pannan. Det var svenskens första mål i Juventus-tröjan den här säsongen.

– Det är mitt första mål i Champions League och jag hoppas det blir fler. Det här är en fantastisk turnering, säger han till C More.

Kulusevski var mer nöjd över målet än lagets insats.

– Vi spelade inte bra, men starka lag klarar av att vinna när de inte är på topp och det gjorde vi, säger han enligt Uefas webbplats.

Segern innebär att Juventus behåller greppet om topplaceringen i Malmös grupp med maximala nio poäng efter tre matcher. Chelsea är tvåa på sex poäng, Zenit trea på tre poäng och Malmö FF är fortfarande både poäng- och mållöst.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons