1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kryssman: ”Stora pengar drar till sig viss skit”

Norrbys truppbygge är i princip klart – och i det färskaste avsnittet av BT Fotboll berättar klubbchef David Kryssman varför han tror att klubben har sin bästa trupp på länge, detaljerna kring dragkampen med J-Södra – och rädslan för kriminella förmedlare.
– Stora pengar drar till sig viss skit, och det är jättesvårt när vi som klubbar inte får veta vilka agenter som vi ska undvika, säger Kryssman.
Norrbys klubbchef David Kryssman gästar tisdagens avsnitt av BT Fotboll.
Foto: Oskar Pålsson och Håkan Rosenqvist

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

I det färskaste avsnittet av BT:s fotbollspodcast gästar Norrbys klubbchef. Under det 60 minuter långa snacket pratar David Kryssman om allt från vikten av att ha fått in Lasse Nilsson och att skriva långa spelarkontrakt till sin syn på fjolårets låneavtal med Dalstorp och att Richard Yarsuvat nu lämnat Norrby.

Dessutom berättar 36-åringen om detaljerna kring värvningen av argentinske forwarden Ezequiel Montagna – och hur dragkampen med Jönköpings Södra om spelarens signatur artade sig.

– Jag tycker fortfarande att de inte agerade rätt där. De tycker att vi var för långsamma i vår rekryteringsprocess och vi tycker mer att det handlar om deras tillvägagångssätt, säger Kryssman efter att ha berättat om några intensiva dagar.

Men efter en hektisk helg med en mängd olika turer blev 24-åringen till slut klar för Norrby – efter att klubben satt honom i en taxi tillbaka till Borås.

– När J-Södra kom för att skriva kontrakt med honom var han inte kvar i Jönköping, då var han i Borås...

Montagna skrev sedan på för tre år i Norrby.

–Är han kvar i tre år har vi nog tagit ganska stora kliv som förening. Men klart, han är här för att vi ska sälja honom. Alla klubbar måste sälja. Vi har nu under två års tid driftat plusresultat utan att sälja spelare och med låga publikintäkter, det är bra, men över tid krävs att vi säljer spelare då och då.

– Det handlar inte bara om pengar utan också om att skicka signalvärden till övriga truppen att vi säljer vidare om chansen finns. Nu känns det som att vi har ett par spelare i truppen med försäljningspotential.

David Kryssman.
Foto: Oskar Pålsson

Den gångna helgen publicerade BT ett tiotal artiklar om fotbollsförmedlare, tidigare agenter, och David Kryssman menar att det finns problem i branschen men att han och klubben inte märkt av mycket av det.

– Jag har pratat rätt mycket med Stefan Andreasson (klubbchef, Elfsborg) om det här och det är jättesvårt när vi som klubbar inte får redan på vilka agenter vi ska undvika, polisen säger inte det rakt ut, säger Kryssman.

– Vi kan inte göra den researchen på alla aktuella agenter, sedan har man ibland aningar och vissa som man kanske undviker. Men man måste också komma ihåg att de jobbar för sin sak – att ge sina spelare bästa möjliga förutsättningar.

Han tror på licens och certifiering av förmedlare.

– Jag var på ett Sef-möte nyligen där Fredrik Gårdare (kriminalkommissarie med fokus på idrottskriminalitet) pratade. Så som han uttalade sig blir man lite rädd så klart, i vissa frågor. Man vill ju undvika de med kriminell koppling. Men stora pengar drar till sig onda krafter och viss skit, oavsett om det är fotboll, bank eller spelvärld.

Lyssna på avsnittet genom spelaren i artikeln eller genom att söka efter BT Fotboll på Spotify, Acast eller Itunes Podcaster.

Lyssna här:

Förra avsnittet:

Läs mer

Sport

Elfsborg vann – men stjärnan bars ut skadad: ”Högg till”

Efter slutsignalen kände Jimmy Thelin oro över Joseph Okumus skada.

Sport

Norrby rånades på poäng: ”Det är hemskt”

Benjamin Arapovic var sekunder ifrån att gå segrande ur sin debut från start.

Sport

Här är spelarbetygen efter Elfsborgs rysare mot Kalmar

Han var bäst i Elfsborgs seger: ”Visar mest pondus”

Borås

Efter år av motgångar – vandalisering i butiken: ”Orkar snart inte mer”

Företagets tuffa tid: ✓ Storbranden ✓ Pandemikraschen ✓ Inbrottet

SUPERLIVE – FÖLJ ELFSBORG OCH NORRBY DIREKT

Fotboll: Elfsborg upp som tvåa – Holmén sen segerfixare

Det blev 2–1 borta mot Kalmar efter ett avgörande mål på övertid.

Sport

Fotboll: Norrby tappade poäng – i slutsekunden

Akropolis kvitterade till 1–1 med matchens sista spark.