Annons

Kronwall tackar längdskidåkarna

Tre Kronor fixade Sveriges 15:e medalj i OS – rekord i vintersammanhang.
Sport • Publicerad 21 februari 2014

Men lagkaptenen Niklas Kronwall tog inte åt sig äran.

– Tacka längdskidåkningen, sade han efter semifinalsegern över Finland.

Annons

Kronwall är en av fyra spelare i dagens lag som var med och vann guld i Turin 2006. Men Detroitbacken, som tog över som lagkapten när Henrik Zetterberg skadades, refererade till "Zäta" när guldchansen kom på tal.

– Jag tänker på vad "Hank" alltid säger i Detroit – sväva inte i väg när det går för bra, deppa inte för mycket när det går dåligt. Naturligtvis är vi väldigt glada där vi är nu, men vi måste göra vår bästa match på söndag, sade han.

Tre Kronor har drabbats hårt av skador, men skakat av sig dem.

– Det bara känns som vi har en skön grupp, det har det gjort från början. Vi vet att vi måste vinna på ett otroligt starkt lagspel, bra målvaktsspel och bra spel i numerärt över- och underläge, sade han.

Kronwall spelade mest av alla blågula hjältar, 22.06, och lika fysiskt som vanligt. Han fick in ett par stenhårda tacklingar på Teemu Selänne.

Dessutom råkade lagkamraten Patrik Berglund komma i kläm en gång.

– Ja, jag blev "Kronwalled". Jag fick sätta mig och ta några djupa andetag där, sade Berglund som dessutom började blöda av ett skott på munnen från Alexander Edler i slutet av första perioden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons