Annons

Kronwall: Klart att det påverkar oss

Kort före matchen fick spelarna i Tre Kronor veta att Nicklas Bäckström var avstängd. Ett besked som skakade om laget inför OS-finalen mot Kanada.
Sport • Publicerad 24 februari 2014

– Det är klart att det påverkar oss, säger lagkaptenen Niklas Kronwall.

Inför uppvärmningen fick lagkamraterna information om att Nicklas Bäckström inte skulle få spela finalen.

Annons

– Han kom med oss till matchen runt halv två, tjugo i två. Sedan hörde jag att han blev utkallad, men jag visste inte vad det var. Sedan hörde vi att han kanske kunde spela eller inte spela, säger Detroit-backen Jonathan Ericsson.

På uppvärmningen fanns inte "Bäckis" med och snart stod det klart att Tre Kronor skulle få klara sig utan sin dopningsavstängde förstecenter.

– Sådana grejer är inget vi kan påverka, vi måste hitta ett sätt att fokusera på det vi ska göra. Men det är klart att det blir lite snedbelastning, det är inget snack om det, säger Niklas Kronwall.

Efteråt stod Kronwall och hängde besviket över hockeyklubban med en silvermedalj kring halsen. Men han ville inte skylla 0–3-förlusten mot Kanada på turbulensen kring Bäckström.

– Det är klart att han är otroligt viktig för oss, men det är ingen ursäkt, säger han.

– Vi trodde att om vi spelar en perfekt match så har vi en chans, men tyvärr gjorde vi ingen perfekt match i dag.

Målvakten Henrik Lundqvist pratade med Nicklas Bäckström efter matchen.

– Vad ska man säga? Jag hoppas man reder ut det här i fortsättningen. Det är ju tydligen en gråzon där. Ibland funkar det och ibland funkar det inte. Han har allergi och har tagit det (medicinen) i flera år och testats och det är grönt så är det ju konstigt att det sedan inte ska funka. Jag lider med honom, säger han.

Det som drog ned rullgardinen för Tre Kronor var en rejäl miss från landslagskapten Kronwalls backkollega Jonathan Ericsson i andra perioden. Ericsson tappade pucken på offensiv blålinje och gav Sidney Crosby fri väg mot det svenska målet och 2–0 för Kanada.

– Jag tar ett beslut som jag tror är rätt vid blålinjen, och de får en klubba på pucken. Så vänder de snabbt och gör mål. Man tar beslut hela tiden, ibland är det fel och ibland är det rätt, säger Ericsson, som inte heller han ville använda några bortförklaringar.

– Jag tycker att Kanada var det lag som var bäst under hela turneringen. De växte hela tiden. Det tycker jag att vi också gjorde – men inte under finalmatchen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons