Annons

Kravet på Ibrahimovic: 222 mål

Gunnar Nordahl är Milans bäste målskytt någonsin.
Sport • Publicerad 9 september 2010

Men Milans vice ordförande Adriano Galliani vill se det rekordet bli slaget – av Zlatan Ibrahimovic.

– Jag vill att han gör 222 mål på 269 matcher, säger han.

Annons

Gunnar Nordahl, från västerbottniska Hörnefors, är en av tidernas bästa målskyttar i fotbollsvärlden. På 33 landskamper på 1940-talet gjorde han hela 43 mål.

Hans noteringar i Italien är om möjligt ännu mer imponerande. Han vann skytteligan i serie A fem gånger och är med sina 225 mål på 291 matcher ligans näst bästa målskytt någonsin.

I Milan, där han spelade 1949–1956, gjorde han 222 mål på 269 matcher. Det är bäst genom tiderna i den anrika klubben.

Men nu vill alltså Adriano Galliani att en annan svensk ska överträffa den noteringen.

– Jag vill att han gör 222 mål på 269 matcher som Gunnar Nordahl, sade han enligt Aftonbladet och Expressen på torsdagen, då Ibrahimovic för första gången efter övergången mötte den italienska pressen.

Om Ibrahimovic känner press efter det uttalandet är oklart. Vad som är desto mer klart är att han är nöjd över att vara på plats i Milano och att han får spela i Milan.

– Jag var nära klubben för fyra år sedan. Men nu är jag här, säger Ibrahimovic.

– Alla har varit fantastiska. De (Milan-fansen) kom fram till mig på restauranger även i Barcelona. Det här är den snyggaste tröjan jag spelat i.

Han fruktar inte heller sitt gamla lag.

– Milan är bättre än Inter. För nu är jag här och Robinho.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons