Annons

Krasniqi tänker visa sin bästa sida

Han blev kritiserad för sin insats i Helsingborg.I dag har Mergim Krasniqi fullt fokus på revansch.
FOTBOLL • Publicerad 21 maj 2017
Mergim Krasniqi hade en tung dag i Helsingborg i torsdags. I dag tänker han ta revansch. Foto: Johan Rydén
Mergim Krasniqi hade en tung dag i Helsingborg i torsdags. I dag tänker han ta revansch. Foto: Johan Rydén

– Jag skall plocka fram den riktiga sidan av mig, säger målvakten.

Han var tom efter 3–2-förlusten i Helsingborg.

Annons

– Som lag gjorde vi en kanonmatch, kanske den bästa på hela året. Men jag gjorde inte någon av mina bästa matcher. Klart att det kändes surt. Jag är en jättedålig förlorare, och om vi hade vunnit hade jag kanske förlåtit min egen insats lite.

Han fick en etta av BT och i Helsingborgs Dagblad skrev krönikören Marjan Svab att "Helsingborg räddades av att Norrbys målvakt inte räddade".

– Jag hade en dålig känsla i Helsingborg. Jag har varit borta lite och har fortfarande lite känning i knät. Jag vet inte, men det kanske skapar lite oro och gör att man fattar fel beslut, funderar Krasniqi.

Sedan tillägger han:

– Jag spelade på smärtstillande också. Men det kommer jag inte att göra mer, hjärnan hänger inte med.

När har du ont?

– Det blir bättre och bättre. I dag känns det väldigt bra, utsparkar och allt funkar.

Är det utsparkarna som är problemet?

– Ja. Det är där osäkerheten kommer in. I stället för att sätta bollen ordentligt, gör man 80 procent.

I dag väntar Värnamo, ett lag Krasniqi inte har så god koll på.

Annons

– Jag vet att de har en bra ytter, Petar Petrovic, och Pär Cederqvist – en bra forward. Det är det enda jag känner till om Värnamo. Vi har stabila mittbackar, vi tränade en del på det i dag. Cederqvist får det tufft.

Totalt sett har Norrby tagit flera steg i rätt riktning under de senaste två matcherna.

– Jag tycker att vi är på gång. Det har varit bra prestationer, det känns som att vi är med nu, vi är där och nosar, säger Krasniqi.

Ännu så länge är laget dock poänglöst utanför Borås Arena.

– Bortaplan var ju vår styrka förra året. Men vi är bättre nu, Savvo (Nickals Savolainen) har kommit in och höjt laget enormt, säger Krasniqi

Han är självskriven förstamålvakt – trots sina knäproblem.

– Mergim har visat hela året att han är en bra målvakt. Men har han en dålig dag syns det mer, säger Norrbytränaren Simon Eriksson.

Du har inga funderingar på att vila honom eftersom han har ont?

– Nej, då får han säga ifrån själv.

KOLLEN

Värnamo–Norrby

Finnvedsvallen, 17.00

Trolig startelva:

Mergim Krasniqi – Patrik Pettersen, Max Watson, Viktor Nilsson, Kadir Hodzic – Prosper Kasim, Adbulrahman Saidi, Nicklas Savolainen, Nino Osmanagic, Adam Ståhl – Marcus Översjö.

Läget i laget:

Simon Eriksson, tränare:

"Det har inte märkts på killarna att vi haft ett tätt spelschema, humöret har varit på topp i veckan. Känslan är att vi börjar komma in i det nu. I början var det helheten vi behövde jobba med, nu är vi nere på detaljnivå. Värnamo är numera ett spelande lag med bra kantspelare. För oss blir det viktigt med försvaret i boxen – vi får inte bli bolltittare. Offensivt skall vi fortsätta som första 30 i Helsingborg med att variera det korta och långa passningsspelet, och fylla på med mycket folk."

Frånvaro:

Norrby har tre avstängningar: Kardo Aso, Jesper Brandt och Abbas Mohamed. Dessutom är fortfarande Liridon Gashi och Medi Dresevic skadade. Meriton Qoraj har varit sjuk i veckan.

Se upp med:

Pär Cederqvists huvudspel. Den 37-årige forwarden har gjort fyra mål hittills i serien, och är oftast måltavlan för Värnamos inlägg.

Följ matchen:

C More live eller direktrapportering på bt.se

BT:s tips

Norrby får med sig sin första bortapoäng, 2–2.

Johan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons