Annons

Kouakou målskytt igen när Sirius vann

Siriusanfallaren Christian Kouakou öste in mål på försäsongen, skadade sig när allsvenskan drog igång men sköt på lördagen hem segern till Uppsalalaget igen.
Fotboll • Publicerad 14 maj 2022
Sirius Christian Kouakou, i mitten, jublar över sitt 1–0-mål på Elfsborg.
Sirius Christian Kouakou, i mitten, jublar över sitt 1–0-mål på Elfsborg.Foto: Anders Wiklund/TT

Christian Kouakou gjorde 12 mål i Fotbollsallsvenskan förra året. Han gjorde elva mål under årets försäsong och inledde årets målskytte i serien med att avgöra premiären hemma mot Sundsvall då han nickade in segermålet i 85:e minuten.

Sedan kom skadan, i tredje omgången, hemma mot Helsingborg

Annons

– Det var en baksida som hade varit lite trött och det blev en muskelbristning. Jag spelade på men kände i slutet av matchen att muskeln väl inte var av men att det var en rejäl bristning, säger Siriusanfallaren som på grund av skadan tvingades vila för att återhämta den slitna muskeln.

Christian Kouakou missade därför matcherna mot Mjällby och Hammarby och kom in mot Djurgården först i 78:e minuten.

"Jobbigt"

Den frånvaron blev dyrbar för Sirius som gjorde noll mål i de tre matcherna.

– Det var jobbigt att behöva titta på från sidan, se matcherna på TV och från läktaren och känna att man inte kan påverka. Man vill ju vara med och göra målen som man är här för att göra, säger 27-åringen och tillägger:

– Jag tycker det var starkt av oss som grupp att komma igen och vinna med 2–0 mot Värnamo och nu 2–0 mot Elfsborg. Vi kommer från 0–10 i målskillnad och vänder den här trenden till plus fyra framåt och noll insläppta bakåt. Det är verkligen starkt.

"Kändes skönt"

Och det var självklart Sirius anfallsstjärna som stod för lördagens första mål av två hemma på Studenternas IP då han iskallt tunnlade Elfsborgskaptenen Johan Larsson och med precision satte bollen via första stolpen och in.

– Det var skönt att bollen gick in. Jag kom till många lägen, känner mig mycket delaktig, kom till många bra ytor och det kändes skönt att kunna göra mål igen efter allt slit.

Att Kouakou har stor betydelse för Sirius spel betonade även Daniel Bäckström efter matchen:

– Jag är väldigt glad över att se ”Chris” i målprotokollet igen. Han har varit borta länge och det har känts av, sade Siriustränaren som även lyfte fram 2–0-målskytten, Aron Bjarnason:

– Jag har sagt länge att Aron blir ett av våra stora utropstecken i år så jag gläds åt honom med.

Kan bli radarpar

Annons

Bäckströms glädje delas av duon, inte minst av Christian Kouakou som ser en radarpartner i islänningen:

– Absolut, vi kan bli ett radarpar, till hundra procent. Den här killen springer upp och ner längs kanten, hela tiden. Han är så värd det här målet. Vi hade inte honom på planen förra året så jag är glad att vår hemmapublik, ja hela Allsvenskan, får se vilken fin spelare han är.

Aron Bjarnason själv bjöd frikostigt tillbaka på både beröm och värme:

– Vi har ett bra samspel som kommer bli ännu bättre ju mer vi lär känna varandra. Jag ser fram emot att få spela med honom och tror att vi kan göra många poäng tillsammans så radarpar? Absolut, det kan vi bli.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons