Annons

Kouakou förstörde Hansens Östersundspremiär

Christian Kouakou sågs av många som en chansvärvning, men har blivit en fullträff för Sirius. Mot Östersund sköt han hem segern (1–0).
Fotboll • Publicerad 11 september 2021
Christian Kouakou gör 1-0 för Sirius mot Östersund.
Christian Kouakou gör 1-0 för Sirius mot Östersund.Foto: Henrik Montgomery/TT

Christian Kouakou gjorde sin allsvenska debut som 16-åring för AIK. Det blev bara tre inhopp då följt av en krokig väg framåt, ofta kantad av skador, via spel i Brommapojkarna, Nyköping, Syrianska och Brage där en kanonsäsong i Dalalaget 2019 ledde till kontrakt med IFK Göteborg.

Väl där gjorde en vadskada att han knappt spelade alls men Sirius såg något och plockade in 26-åringen som nu går mot sin bästa säsong i karriären.

Annons

– Jag ser en spelare som är hungrig. Jag ser en spelare som sliter och som har kvaliteter att göra saker bra i sättet som vi vill spela på, säger Siriustränaren Daniel Bäckström.

Utnyttjade försvarsmiss

Mot Östersund skapade Christian Kouakou som vanligt möjligheter både för sig själv och lagkamraterna och när Östersundsbacken Eirik Haugan råkade rensa bollen rätt på Siriusstjärnan placerade han placerade bollen lågt i bortre hörnet med vänstern, 1–0.

När 26-åringen ska förklara framgången landar det i tre saker: inga skador, spel i samtliga matcher från start och stort förtroende. Precis som under succésäsongen i Brage.

– Jag försöker njuta av nuet. Är väldigt hungrig varje träning och varje match på att göra rätt saker, bara fokusera på mig och skärma av det som är runt om. Så får vi se var det tar mig, säger Kouakou.

Östersunds kris

För Per Joar Hansen, som kom in som ny tränare i jumbon Östersund för nio dagar sedan, är läget tyngre.

Hans lag har så här långt bara har vunnit två av 18 matcher, båda på hemmaplan i våras. Då får man bygga på de guldkorn som finns konstaterar Hansen:

– Det är klart att det är tufft, inte minst mentalt. Men jag är stolt över hur laget visade upp sig i dag. De löpte, de fick kramper, vi fick byta ut folk för att de var tomma och det var folk som har varit skadade som gav hundra procent.

– Det är viktigt att se att laget vill. De har bra moral, bra disciplin. Vi får jobba med prestation och det vi kan göra bättre helt enkelt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons