Annons

Stjärnan kontraktslös – men Elfsborg inte aktuellt

Sebastian Holmén, 29, är kontraktslös.
Nu söker han nytt uppdrag – men Elfsborg får vänta.
– Jag vill fortsätta spela utomlands några år till, säger förre Elfsborgsförsvararen.
Fotboll • Publicerad 16 juni 2021
Samuel Holmén, Kevin Holmén och Sebastian Holmén tillsammans med Annelund IF:s ordförande Anders Samuelsson. Den förre Elfsborgsförsvararen söker ny klubbadress efter att ha lämnat Willem II.
Samuel Holmén, Kevin Holmén och Sebastian Holmén tillsammans med Annelund IF:s ordförande Anders Samuelsson. Den förre Elfsborgsförsvararen söker ny klubbadress efter att ha lämnat Willem II.Foto: Jan Pettersson

Sebastian Holmén har precis träffat barn på fotbollsskola hemma i Annelund där han själv en gång började spela fotboll. För dem presenterade han sig som arbetslös fotbollsspelare.

– Just nu innebär det inte så mycket. Jag hade haft semester oavsett och jag känner mig lugn med att jag kommer hitta något bra för mig och min familj.

Annons

Efter två år i Willem II var det dags att lämna klubben som spelar i Eredivisie, nederländska ligan. Ett slut som knappast kunde blivit bättre enligt honom själv. Han gjorde nämligen det helt avgörande målet i avslutningen, som gav nytt kontrakt för klubben.

– I slutänden var det ganska bra. Jag var inställd redan när jag skrev på att jag inte ville stanna så länge och sen med det avslutet som blev... att jag sköt kvar klubben kvar i högstaligan kändes som ett perfekt avslut.

Ett år med hårda restriktioner på grund av pandemin blev också avgörande.

– Det var givetvis en lättnad med fotbollen att vi klarade oss men också att få komma hem. Det är mer öppet här och man kan träffa människor. Framförallt för min fru som inte har sett en människa på ett år. Då var det rätt skönt att få komma därifrån.

En kvart tidigare fick han en fråga från ett av barnen på fotbollsskolan om var han allra helst vill spela nu när han söker nytt jobb. Svaret blev Manchester United.

– Det har varit en barndomsdröm. Jag har alltid supportat United. Men jag är 29 och inser att jag inte kommer spela där nästa år... och förmodligen inte någon gång under min karriär. Visst det var en dröm en gång, men så pass realistisk är jag att jag förstår att jag inte kommer spela där.

Vilken nästa klubbadress blir eller i vilken liga vill han inte spekulera i.

– Just nu är jag bara på semester och låter mina agenter sköta det. Men jag har sagt det innan, jag är 29 år så det ekonomiska kring de bud som kommer spelar stor roll. Men samtidigt är jag tvåbarnsfar så jag kan inte flytta hur som helst heller. Men vi är öppna för det mesta.

Foto: Jessica Gow

Att situationen är annorlunda nu under pandemin är han väl medveten om.

– Det har påverkat ekonomin i klubbarna helt klart, men än så länge är jag lugn.

Annons

Av Annelunds ordförande Anders Samuelsson fick han tidigare ett erbjudande om en comeback i moderklubben.

– Ja det lockar ju lite... att få spela här ute igen hade varit roligt.

Han tittar ut över gräsplanen och skrattar.

– Men jag tror inte de når upp till de ekonomiska kraven tyvärr.

Och Elfsborg?

– Det kommer alltid vara ett alternativ. Men tanken och förhoppningen är att stanna ute några år till. Har vi chansen att bo utomlands och testa nya kulturer och nya ställen att bo på så ska vi försöka göra det. Elfsborg och Borås kommer alltid att finnas kvar. Sen är det bara att hoppas att de vill ha tillbaks mig den dagen jag känner att jag vill komma hem. Men just nu denna sommaren känner jag att jag inte är klar utomlands.

Därmed går han miste om sista chansen att spela ihop med brorsan, Samuel Holmén.

– Ja, men jag och ”Sampa” får nog komma ner hit och spela någon gång kanske. Men Kevin (Holmén) är på gång upp och tar förhoppningsvis en startplats om något år och då finns det absolut möjlighet att spela ihop med honom. Det hade varit roligt.

Solen skiner över altanen på Annelund IF:s altan. Holmén är klädd i t-shirt, shorts och mörka glasögon. Han ser allt annat än stressad ut.

– Än så länge njuter jag av att umgås med familj och vänner, säger han. Sen får vi se de närmsta veckorna, men det är klart att jag vill få något klart inom några veckor i alla fall. Skulle det dröja fram mot mitten av juli eller till och med slutet av juli utan ny klubb då kanske det blir lite stressigt.

Sebastian Holmén

Ålder: 29 år

Klubbar: Elfsborg 2013–2015, Dynamo Moskva 2016–2019, Wilhelm II 20–19-2021

Moderklubb: Annelunds IF

Li EdqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons