Annons

Kontraktet säkrat – då ska tränarfrågan lösas: ”Blir en annan femma”

Ett säkrat kontrakt – då är det dags att lösa tränarfrågan i Norrby.
– Kommer en klubb uppifrån och knackar på dörren blir det en annan femma, säger Mohammed Ali Khan.
Fotboll • Publicerad 10 november 2018
Foto: Petter Trens

Managern hastade iväg från Stadsparken. Något firande av kontraktet med laget blev det inte – ett sedan länge inplanerat bröllop stod istället på programmet.

– Det är dålig tajming, jag önskar att det hade blivit klart för oss tidigare men nu blir det dubbelt firande, säger han.

Annons

Under matchen fick han veta att han lever.

– Det var en underbar känsla. Hjärtat hade en god puls, det var länge sen jag kände så här. Som spelare gör man inte det på samma sätt. Påverkan vid sidan av är så liten egentligen, jag gillar känslor... det var speciellt idag.

Vad kan du säga om framtiden?

– Vi har gått igenom ett tufft år. Det fanns med i kalkylen och uppdraget var ändå att överleva året. Och det gjorde vi i sista omgången. Det är klart att man hoppats att man inte ska behöva kriga enda in i det sista. Men två år i rad, då är det ingen tillfällighet att man spelar elitfotboll.

Han fortsätter:

– Vi har mycket att jobba på. Både ekonomiskt och praktiska saker som att kanske träna tidigare på dagen som andra lag i superettan. Det gäller att ta kliv och hänga på, det går inte att göra mirakel år efter år.

Och för egen del, blir du kvar?

– Jag har kontrakt så det är klart att jag räknar med Norrby. Sen är ju den här branschen fantastisk om man gör något bra eller dåligt. Antingen så ryker man eller så går man uppåt i systemet. Just nu finns inget annat än Norrby, jag ska försöka respektera och följa mitt avtal... men kommer en klubb uppifrån och knackar på dörren blir det en annan femma.

Korosh Hatami, vars kontrakt går ut efter säsongen, mår dåligt. Han lägger händerna framför ansiktet.

– Jag är helt slut. Jättetrött. Jag mådde dåligt i hela kroppen sista femton... Det var så mycket känslor därute så jag bara ville spy.

Annons

Vad händer med dig?

– Vi får se. Jag trivs jättebra i Norrby med spelarna och ledarna och alla runt omkring. Vi sa att vi skulle vänta tills säsongen tar slut, nu har vi känt på varandra och får göra en utvärdering.

Fredrik Berglund sitter också på ett utgående kontrakt.

– Först ska det firas... men sen ska vi väl sätta oss ner och diskutera. Det har varit för jävla roligt det här året och jag är sugen på att fortsätta. Framför allt som Ricky Yarsuvat har ett år kvar. Jag vill jobba med honom och kanske några nya spelare och utveckla offensiven. Jag är intresserad, men det är också upp till klubben.

Norrby skulle även kunna se sig om efter en ny tränare inom sina egna spelarled. Lagkapten Marcus Översjö, går just nu förbundets ledarutbildning CBA elit för spelare med minst 100 elitmatcher. I mars är han på samma nivå som Mohammed Ali Khan, och saknar endast PRO utbildningen.

Det är en lättad lagkapten som berättar om pressen under året.

– Vi har ju verkligen haft något att förlora i år.... Just nu känner jag en jäkla stolthet i att lilla Norrby återigen bevisar att vi hör hemma bland de 32 bästa lagen i Sverige.

Kontraktet med klubben går ut efter säsongen och lagkaptenen vill fundera över sin framtid.

– Just nu har luften bara gått ur... Suget efter att bli tränare har jag definitivt men jag vet bara inte hur snabbt jag vill kliva in i det spåret. Om det är redan nästa år eller om jag vill vänta med det. Jag vet inte om jag vill avsluta min egen spelarkarriär än.

Översjö och Norrby har heller inte pratat än.

– Det har varit nervöst att prata framtid med tanke på vårt läge, men det är klart att om jag varit superhet på marknaden hade man kanske lyft frågan tidigare. Norrby och jag vet var vi har varandra.

Li EdqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons