Annons

"Kommer aldrig hända igen"

Det tog sex dagar. Sedan bad Luis Suárez om ursäkt för bettet på Giorgio Chiellini.
Sport • Publicerad 30 juni 2014
Foto: Hassan Ammar

"Jag ångrar djupt det som hände", skriver han i ett uttalande.

"Allt är glömt", svarar Chiellini.

Annons

Det har varit fotbolls-VM 2014:s stora snackis.

Bettet den uruguayanske anfallaren Luis Suárez tog på den italienske backen Giorgio Chiellini i gruppspelsmatchen mellan Italien och Uruguay den 24 juni.

Suárez fick inte rött kort för förseelsen, men blev utsparkad från VM efter att det internationella fotbollsförbundet Fifas disciplinkommitté den 26 juni delat ut det rekordhårda straffet på nio matchers avstängning för Uruguay och avstängning från all fotboll i fyra månader.

Suárez själv har inte sagt något om det inträffade. I stället har det sipprat ut uppgifter från Fifas disciplinära rapport där han ska ha sagt att "han ramlade" på Chiellini och att det inte på något sätt handlade om ett bett.

"Kommer aldrig hända igen"

Men på måndagen, två dagar efter att Uruguay utan Suárez åkt ur VM efter 0–2 mot Colombia i åttondelsfinalen, kom ett uttalande på Luis Suárez officiella Twitterkonto.

Suárez inleder med att skriva att han "efter att ha varit hemma flera dagar med familjen har haft möjligheten att återfå lugnet och reflektera över verkligheten som hände under matchen Italien–Uruguay den 24 juni 2014". Han fortsätter med att förklara att det som hände och alla "motstridiga uppgifter som har florerat de senaste dagarna inte på något sätt har haft avsikten att störa landslagets starka insats" men att "sanningen är att min kollega Giorgio Chiellini drabbades fysiskt av ett bett i kollisionen med mig".

Suárez, som blivit avstängd totalt tre gånger för att ha bitit motståndare under sin karriär, avslutar uttalandet med att skriva:

"Jag ångrar djupt det som hände. Jag ber om ursäkt till Giorgio Chiellini och till hela fotbollsfamiljen. Jag lovar allmänheten att någon liknande incident aldrig kommer att inträffa igen."

Att det är genom sociala medier fotbollsspelare av 2014 kommunicerar blir allt tydligare. Chiellini har tidigare skrivit på sin hemsida att Suárez straff var för hårt. Strax efter att Suárez publicerat sin ursäkt skrev Chiellini ett svar på Twitter: "Allt är glömt. Jag hoppas att Fifa kommer förkorta din avstängning."

Annons

Blev erbjuden plats i Kosovo-lag

Tidigare på måndagen erbjöd Hajviala från Kosovo Suárez en plats i sitt lag. Då Kosovo inte är en officiell medlem av varken det europeiska fotbollsförbundet Uefa eller det internationella fotbollsförbundet Fifa ingår inte landet i Suárez avstängning.

Därför är det teoretiskt möjligt för Suárez att spela i Kosovos högstaliga.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons