Annons

Koivu hyllas efter oväntade beskedet

Ishockey • Publicerad 10 februari 2021
Mikko Koivu, här i Minnesotas tröja, hyllas efter att han tagit beslutet att sluta. Arkivbild.
Mikko Koivu, här i Minnesotas tröja, hyllas efter att han tagit beslutet att sluta. Arkivbild.Foto: Jeff Roberson/AP/TT

Finländske NHL-stjärnan Mikko Koivu, 37, hyllas efter gårdagens överraskande besked att han lägger skridskorna på hyllan. Det blev bara sju matcher för hans nya NHL-lag Columbus. Koivus egen motivering var att han inte hittat rätt nivå.

– Visst var det här beskrivande för Mikko. Då han bestämmer sig för något, så gör han det också. Hans kravnivå gentemot sig själv och andra har alltid varit hög, säger Jukka Jalonen, före detta förbundskapten för Finland som han ledde till VM-guld 2011 och 2019, till Yle.

Annons

2011, då Tre Kronor besegrades i VM-finalen i Bratislava, var Koivu lagkapten. Jukka Jalonen kallar den upplaga av "Lejonen" för "Mikko Koivus lag".

Koivu gjorde 15 säsonger för Minnesota och var lagkapten de 12 senaste säsongerna. Efter den förra fick han inte nytt kontrakt och skrev på för Columbus.

Totalt blev det 1 035 NHL-matcher för Koivu och 711 poäng, 206 mål och 505 assist. Mikko Koivu är tillsammans med sin bror Saku, också en av Finlands stora hockeystjärnor, minoritetsägare i det bolag som äger hockeyklubben TPS Åbo.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons