Annons

Knäböjde – blev utbuade av egna supportrar

Dallas och Nashville knäböjde till nationalsången inför premiären av den ordinarie MLS-säsongen.
Då blev spelarna utbuade av supportrarna på läktarplats.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2020
FC Dallas Reggie Cannon till vänster. Arkivbild.
FC Dallas Reggie Cannon till vänster. Arkivbild.Foto: Tony Gutierrez/AP/TT

Röken hann knappt lägga sig efter att Portland Timbers vunnit finalmatchen av turneringen "MLS is back" i Orlando innan den ordinarie säsongen inleddes.

I premiärmatchen mellan Dallas och Nashville, på Toyota Stadium i Texas inför 2 912 åskådare, som spelades i onsdags vann gästerna med 1–0.

Het samhällsfråga

Annons

Men innan matchen inleddes valde spelarna i båda lagen att knäböja under nationalsången för att visa sitt stöd för kampen mot rasism och sociala orättvisor som har varit en het samhällsfråga i Nordamerika de senaste månaderna.

Samtidigt som detta pågick började människor på läktarplats att bua ut spelarna.

Dallasförsvararen Reggie Cannon, som är svart, kallar det som hände för motbjudande.

– Du blir utbuad av fansen för att du visar ditt stöd för det du tror på. Miljontals människor står bakom det här och vi diskuterade med andra lag och ligan vad vi skulle göra samtidigt väljer våra egna fans att bua ut oss på vår egna arena. Hur avskyvärt är det? Ärligt talat, i avsaknad av ett bättre ord, så gjorde det mig förbannad. Att du inte ens kan få stöd från dina egna supportrar på din hemmaplan. Det är förbluffande, säger Cannon till MLS hemsida.

Fördömer händelsen

I efterhand har Dallasspelaren tagit emot dödshot på sociala medier.

"Vi älskar och stöttar Reggie Cannon. De rasistiska kommentarer och dödshot han fått ta emot är motbjudande och oacceptabelt", skriver klubben i ett uttalande.

MLS-kommissionären Don Garber har även han gått ut och fördömt händelsen å ligans vägnar.

Det här var första matchen i den Nordamerikanska fotbollsligan som spelades inför publik. Klubbarna följer ett strikt regelverk med restriktioner om social distansering och åskådarantalet är begränsat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons