Annons

Klubbens straff: Miljonböter efter derbyskandalen

Melbourne Victory har redan straffats efter derbyskandalen.
Nu kommer ytterligare repressalier: 2,7 miljoner kronor i böter.
Fotboll • Publicerad 10 januari 2023

Sedan tidigare valde Australiens fotbollsförbund att stoppa Melbourne Victorys biljettförsäljning till hemmamatcher och deras supportrar förbjöds från att gå på bortamatcherna fram till den 15 januari.

Nu bötfälls klubben på drygt 2,7 miljoner kronor.

Annons

Dessutom riskerar Melbourne Victory att bli av med tio poäng.

Hotet om poängavdrag blir realitet om fansen vid något tillfälle missköter fram till säsongen 2025–2026.

Runt 150 supportrar stormade planen när Melbourne Victory mötte Melbourne City i den australiska ligan i fotboll i december.

City-målvakten Tom Glover blev först knuffad av en person och träffades sedan i ansiktet av en stålhink. Glover fick skador i ansiktet och hjärnskakning. Domaren Alex King, en kameraman och två säkerhetsvakter skadades också i kaoset.

Båda lagens supportergrupperingar hade kastat in rökbomber på planen under matchen, situationen eskalerade när en kameraman såg ut att träffas och Tom Glover plockade upp en inkastad rökbomb och kastade tillbaka den på läktaren.

Polisen i delstaten Victoria bekräftade att 29 personer greps, varav 24 stycken anklagades för brott.

Två Melbourne Victory-supportrar har stängs av på livstid.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons