Annons

Klubbens ordförande tar ansvar för tragedin

Arema FC:s ordförande Gilang Widya Pramana tar på sig ansvaret för den läktarkatastrof som kostat 125 människor livet i samband med en fotbollsmatch i Indonesien.
Fotboll • Publicerad 3 oktober 2022
Människor sörjer efter den läktarkatastrof som kostat 125 människor livet i Indonesien.
Människor sörjer efter den läktarkatastrof som kostat 125 människor livet i Indonesien.Foto: Achmad Ibrahim/AP/TT

Tragedin inträffade under lördagsnatten på en fotbollsarena i staden Malang under en ligamatch när polis sköt tårgas i ett försök att kontrollera supportrar som stormat planen efter att hemmalaget förlorat.

Supportrar kvävdes eller trampades till döds i paniken som utbröt och ledde till 125 människors död och att 323 skadades. Nu har hemmalaget Arema FC:s ordförande Gilang Widya Pramana uttalat sig kring incidenten.

Annons

– Jag, som ordförande för Arema FC, tar på mig det fulla ansvaret för incidenten som inträffade. Jag ber om ursäkt till offren, deras familjer, alla indonesier och ligan, säger han.

Indonesiens regering har gett polis uppdraget att identifiera och straffa de som bedöms ansvariga för läktarkatastrofen.

En särskild insatsstyrka har bildats för att leda utredningen, meddelar säkerhetsminister Mahfud MD.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons