Klingberg avgjorde med säsongens första mål

Ishockey • Publicerad 19 december 2021
John Klingberg sätter det avgörande målet.
John Klingberg sätter det avgörande målet.Foto: LM Otero/AP/TT

John Klingberg avgjorde två minuter in i förlängningen, när hans Dallas besegrade Chicago med 4–3 i NHL-ishockeyn.

Backens mål var det första för säsongen, när han placerade pucken precis utanför räckhåll för Kevin Lankinens plockhandske.

Dallas verkade beslutsamma att bryta sin förlustsvit på fem matcher när man under första perioden skickade 18 skott mot Chicagomålet, jämfört med fyra för gästerna.

Det intensiva skjutandet gav också resultat, och Dallas kunde gå till periodvila med 2–0, sedan Joe Pavelski noterats för båda målen, även om det första var ett självmål på en tänkt passning. Klingberg spelade fram till Pavelski vid det första målet. Pavelski noterades för övrigt för två assists, och var alltså inblandad i samtliga Dallas mål i matchen.

Men Chicago kom tillbaka och tvingade matchen till förlängning.