Annons

Klart: Skyttekungen lämnar IFK Norrköping

Det har varit på gång en längre tid men nu är det definitivt klart.
Fjolårets allsvenske skyttekung Samuel Adegbenro lämnar IFK Norrköping.
"Vi har fått ett bud som vi kan acceptera", säger Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh till klubbens hemsida.
Fotboll • Publicerad 1 mars 2022
Samuel Adegbenro lämnar IFK Norrköping. Arkivbild
Samuel Adegbenro lämnar IFK Norrköping. ArkivbildFoto: Stefan Jerrevång/TT

Nigerianen säljs till en icke namngiven kinesisk klubb. Tidigare har det spekulerats i att Beijing Guoan FC lagt ett flertal bud som förkastats av Norrköping.

Adegbenro köptes från norska Rosenborg förra vintern. Hans första allsvenska säsong slutade i succé.

Annons

Med 17 mål vann han skytteligan.

Ett facit som fick utländska klubbar att intressera sig för anfallaren. Adegbenro gjorde redan i januari klart att han ville gå vidare i karriären, trots två år kvar på kontraktet med Norrköping.

Förhållandet mellan Adegbenros agent Aneke Atta och tränaren Rikard Norling har varit ansträngt och nigerianen fick ett tag inte träna med resten av laget. IFK Norrköping hade inga planer på att släppa 26-åringen utan att få ordentligt betalt.

"Vi har fått ett bud som vi kan acceptera efter förhandling mellan inblandade parter och där vi har säkerställt ett mycket bra netto till klubben. Det här blir den bästa lösningen för alla parter där Samuel uttryckt en stark önskan om att lämna, samtidigt som IFK ställt höga krav på villkoren för att gå med på det", säger Sakarias Mårdh till klubbens hemsida.

Där uttalar sig även sportchefen Patrik Jönsson:

"Att Samuel skulle lämna klubben för rätt netto i vinter är något som vi har varit medvetna om sedan länge. Under förutsättning att vi inte drabbas av skador på våra offensiva positioner har vi etablerade spelare som gör oss slagkraftiga, och även lovande spelare som behöver speltid för att utvecklas."

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons