Annons

Klart: Pettersson lämnar AIK

För drygt fyra månader sedan förlängde Erik Pettersson kontraktet med AIK.
Nu lämnar han klubben.
Frågan som ännu inte besvarats: var hamnar bandystjärnan?
Bandy • Publicerad 11 oktober 2022
Erik Pettersson, höger, lämnar AIK. Arkivbild.
Erik Pettersson, höger, lämnar AIK. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

"Allmänna idrottsklubben bandy och spelaren Erik Pettersson har i dag gemensamt beslutat att avsluta kontraktet. Vi tackar för tiden i AIK och önskar honom lycka till. Slut på meddelandet", skriver AIK på klubbens webbplats.

Beslutet togs drygt fyra månader efter att Pettersson fått sitt kontrakt förlängt i juni – trots att det återstod ett år på hans tidigare.

Annons

– Det som var då, det var då. Det som är nu är det som gäller nu. Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Framtid blev dåtid, säger klubbchefen Johan Segui till SVT.

SVT är även inne på att det tidigare funnits hot om spelarstrejk i klubben på grund av sena eller uteblivna löner.

– Vi har haft en alldeles för stor kostnadskostym, så vi måste omgruppera och ha en mer sund ekonomi framleds. Vi har levt över våra tillgångar och det kan vi inte göra.

Om beslutet kring Petterssons kontrakt handlar om ekonomin?

– Det kanske det har, säger Segui.

I bandyvärlden spekuleras det nu kring 27-årige Erik Petterssons framtida klubb.

Enligt Radiosportens uppgifter ska spelaren vara klar för elitseriekonkurrenten Bollnäs medan webbplatsen Bandypuls skriver att spelaren även kopplas ihop med Jenisej i Ryssland.

Och att Sandviken har koll på vad som händer.

– Om en spelare av EP:s kaliber är tillgänglig måste man se över möjligheterna, säger klubbchefen Rafi Markarian till Bandypuls.

Rättad version: I den tidigare texten var det en annan person på bild.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons