Annons

Klart med svensk bas under fotbolls-VM

Nu är det klart med bas för damlandslaget under fotbolls-VM i sommar. Det blir i nyzeeländska Wellington, där Sverige spelar två av tre gruppspelsmatcher.
Fotboll • Publicerad 12 december 2022
Svenska landslaget ska ladda upp i Göteborg och sedan ha VM-basen i Wellington. Arkivbild.
Svenska landslaget ska ladda upp i Göteborg och sedan ha VM-basen i Wellington. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Sverige fick sitt förstaval av träningsanläggning – NZ Campus of Innovation and Sport.

"Vi fick klart bäst känsla för den bas vi nu också tilldelats, med fotbollsplan på området utan reseavstånd och med allra bästa möjligheter till att optimera det sportsliga upplägget. Det har varit viktigt i valet av bas under gruppspelet", säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Annons

Internationella fotbollsförbundets upplägg för VM i Australien och Nya Zeeland i sommar är att landslagen har en och samma bas under gruppspelet. Om Sverige går vidare från gruppspelet kommer sedan landslaget följa spelschemat för att bo och träna i den stad där nästkommande match spelas.

Sverige inleder gruppspelet mot Sydafrika den 23 juli i Wellington. Därefter väntar Italien den 29 juli i samma stad och sedan Argentina den 2 augusti i Hamilton. Går Sverige sedan vidare blir det spel i Australien.

Klart är också att det blir ett läger i Sverige före avresan, för spelare vars klubblagssäsong är slut. Landslaget kommer att träna i Göteborg mellan 3 och 6 juli, och sedan får spelarna ledigt några dagar innan avresan till Nya Zeeland den 10 juli.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons