Annons

Klart: Howe tar över Newcastle

Fotboll • Publicerad 8 november 2021
Eddie Howe. Arkivbild.
Eddie Howe. Arkivbild.Foto: Ian Walton/AP/TT

Eddie Howe är klar som ny huvudtränare för Newcastle, meddelar Premier League-klubben på sin hemsida.

"Det är en stor är att bli huvudtränare för en klubb med sådan status och historia som Newcastle. Det är en stolt dag för mig och min familj", säger han i ett uttalande.

Annons

"Det här är en fantastisk möjlighet, men vi har mycket jobb framför oss och jag är ivrig att komma ut på träningsplanen och börja arbeta med spelarna", säger Howe.

Den 43-årige engelsmannen lämnade Bournemouth i somras efter flera framgångsrika år som både spelare och sedermera tränare i klubben.

Nu ska han försöka rädda Newcastle kvar i den engelska högstadivisionen. Laget ligger näst sist i Premier League, med fem inspelade poäng på elva matcher.

I början av oktober köptes Newcastle av den saudiarabiska investeringsfonden PIF. Två veckor senare fick dåvarande tränaren Steve Bruce sparken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons