Annons

Klart: BT sänder Elfsborg-Varberg

Intresset för Elfsborg är större än på många år.
Nu står det klart att BT sänder den allsvenska tabelltvåans enda match under sommaruppehållet.
– Elfsborg har blivit hett igen, säger BT:s Oskar Pålsson.
Fotboll • Publicerad 14 juni 2023 • Uppdaterad 15 juni 2023
Per Frick och Hampus Zackrisson drabbade samman redan i omgång två av allsvenskan. 22 juni möts de igen – i sommarens enda träningsmatch innan serien återstartar.
Per Frick och Hampus Zackrisson drabbade samman redan i omgång två av allsvenskan. 22 juni möts de igen – i sommarens enda träningsmatch innan serien återstartar.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

22 juni, dagen innan midsommarafton, tar Elfsborg emot Varbergs Bois på Borås Arena klockan 13. Träningsmatchen är Boråslagets enda under det pågående sommaruppehållet.

Matchen kommer att sändas på bt.se och vara tillgänglig för dig som har något av prenumerationspaketen Digital plus, Helg eller Komplett.

Annons

– Livesport är viktigt för BT och det känns kul att kunna erbjuda våra prenumeranter sommaruppehållets enda match för Sveriges just nu näst bästa lag, säger BT:s Elfsborgsreporter Oskar Pålsson.

Han fortsätter:

– Det är många år sedan intresset för Elfsborg var så stort som nu. Sportslig framgång, publiktillströmning och ökad medial bevakning är några av anledningarna. Elfsborg har blivit hett igen.

Elfsborg och Varberg har haft helt olika vårsäsonger. Medan Boråslaget har överraskat stort, ligger tvåa och har elva raka matcher utan förlust (varav nio segrar) har hallänningarna halkat efter rejält i serien. Med noll segrar och endast fem inspelade poäng är laget sist i allsvenskan med två poäng upp till AIK och IFK Göteborg.

– Den här matchen är förstås ett sätt att hålla tempot, flåset och formen uppe även under uppehållet, men också en möjlighet att testa nya detaljer. Kring Elfsborg kan vi få en fingervisning om hur Jimmy Thelin tänker sig fortsättningen utan formstarke Jacob Ondrejka. Det är ingen vågad gissning att 17-årige Svenljungasonen Gottfrid Rapp testas på allvar mot allsvenskt motstånd här, säger Oskar Pålsson.

I Varberg finns Sjuhäradsinslag som Hampus Zackrisson, David Olsson och Fredrik Andersson samt långtidsskadade Anton Liljenbäck.

En av poängen som Varberg bärgat under säsongen var mot just Elfsborg. I allsvenskans andra omgång blev det 0–0 mellan lagen.

Elfsborg återstartar allsvenskan 3 juli hemma mot Hammarby.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons