Annons

Salmings moderklubb lägger ner ishockeysatsning

Ishockey • Publicerad 1 december 2022
De tidigare Kiruna AIF-spelarna Börje Salming, Rune Lantto och Stig Salming i samband med att ishockeylegendaren Börje Salming hyllades i Matojärvi ishall 2016. Arkivbild.
De tidigare Kiruna AIF-spelarna Börje Salming, Rune Lantto och Stig Salming i samband med att ishockeylegendaren Börje Salming hyllades i Matojärvi ishall 2016. Arkivbild.Foto: Fredric Alm/TT

Kiruna AIF, klubben som bland annat har fostrat den nyligen avlidne legendaren Börje Salming, lägger ner sin ishockeysatsning.

– Det är bestämt att vi inte fortsätter på grund av ekonomiska problem, vi spelar vår sista match den 11 december. Detta är förankrat i styrelsen och spelarna vet allt, säger Dan Jakobsson, marknadsansvarig i klubben, till Norrländska Socialdemokraten.

Annons

Kiruna AIF återupptog sin elitverksamhet för herrar säsongen 2015/2016 efter att sedan 1988 ha varit en del av Kiruna IF. Från att ha börjat i division 3 avancerade klubben snabbt till Hockeyettan.

På senare tid har klubben dock brottats med ekonomiska problem och så sent som för ett par dagar sedan bad man supportrar om bidrag.

Klubben, vars ishockeysektion bildades 1945, har förutom Börje Salming fostrat talanger som Stig Salming, Emma Eliasson och Lennart "Klimpen" Häggroth.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons