Annons

Kinnaspelaren vann EM-guld

Nina Flack gjorde det igen.
Hon vann ännu ett EM-guld.
– Det känns ärofullt, säger bowlingspelaren.
Bowling • Publicerad 11 juni 2018
Nina Flack vann EM guld i tvåmanna.
Nina Flack vann EM guld i tvåmanna.Foto: Jan Pettersson

Flack, som spelade tillsammans med Isabelle Hultin, tog sig vidare till finalen som tredje lag. Allt enligt planen.

– Vi hade sagt att vi skulle ta oss topp fyra och sen vinna.

Annons

De fyra främsta paren tog sig till semifinal – och därifrån tog sig Flack/Hultin vidare till final efter att ha besegrat franska duon Amandine Jacques/Solène Goron med 368–339.

I finalen ställdes Flack/Hultin mot landsmaninnorna Victoria Johansson/Cajsa Wegner.

– Det är helt otroligt att alla våra tre svenska lag blev topp fyra. Det har gått Sveriges väg så här långt, säger Flack.

Men Flack/Hultin tog kommandot och ledde med ett fåtal poäng genom nästan hela finalen. Victoria Johanssons storspel gjorde att det blev superjämnt i slutet. Flack och Hultin höll dock undan och vann med 390–387. Flack noterades för 214 poäng, Hultin för 176.

– Det känns väldigt skönt, vi har ju inte spelat ihop innan EM. Vi lärde känna varandra mer under singelspelet. I bowling är det viktigt med kommunikation, att man hjälper varandra. Det känner jag att vi gjorde väldigt bra.

Vad vägde över till er fördel?

– Jag och ”Issa” är väldigt jämna. Vi är ganska lika och kan göra samma förändringar och förflyttningar i banan.

Flack har nu sju EM-guld, varav fyra i dubbel, och totalt elva EM-medaljer.

– Jag skulle säga att tvåmannaguldet är det svåraste att vinna. Det finns många länder som kan komma med två bra spelare. Det kanske inte är det roligaste att vinna eftersom alla inte är med, men det är definitivt det svåraste. Därför känns det mer ärofyllt.

Något större firande av EM-guldet blir det inte, eftersom Flack ställs på banan igen redan under tisdagen. Då gör tremanna-lagen upp om medaljerna. Kinnaspelaren bildar lag med Isabelle Hultin och Ida Andersson.

Annons

– Först blir det en lugn middag och sen tidigt i säng för att ladda om. Det gäller att lägga det här guldet åt sidan, nu är det en ny distans som gäller med nya mål, säger Nina Flack.

Efter tremanna väntar spel med femmannalaget under EM i Bryssel.

Li EdqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons