Annons

Kinnaborg Open åter stortävling.

SAS Masters Tour kommer på besök till Marks GK i september 2009.
Sport • Publicerad 17 december 2008

– Vi fick en förfrågan om att stå värd för en deltävling. Nu har vi beslutat oss för att acceptera, säger Egon Svensson.

GOLF / KINNA

Annons

När svenska touren inför den gångna säsongen bytte namn till SAS Masters Tour slogs det på stora trumman. Större prispengar, svårare och längre banor, tävlingar i enbart BNP-starka regioner.

Plötsligt dög inte trotjänaren Kinnaborg Open, som stått värd för åtskilliga Teliatourtävlingar, längre.

Inför kommande säsong sänks prissumman till minst 200 000 kronor, Marks golfbana håller måttet och Kinnaborg Open återuppstår som en tourtävling.

– Fantastiskt roligt både att vi fick förfrågan om att stå som arrangör och att engagemanget i klubben är så stort, säger Egon Svensson, grundare av Kinnaborg Open.

SAS Masters Tour är den största golftouren norr om Tyskland, den avgörs i ett flertal länder och lockar idel storspelare.

– Verkligen roligt att kunna bjuda alla intresserade i bygden på fin golf, säger Svensson.

De ansvariga för touren vet vilken fin och trimmad organisation som finns på Marks GK, de vet också att banan alltid är håller bästa möjliga klass. Därför kom förfrågan relativt snabbt.

Så sent som i går beslutade Marks GK att acceptera uppdraget.

– Vi har jobbat hårt för att få in prispengarna på 200?000 kronor. Än är vi inte i hamn men har kommit såpass långt att vi ändå vågar anta utmaningen.

Som vanligt förlitar sig Svensson till ett större antal sponsorer.

Annons

– Skönt att allt inte hänger på en eller två storsponsorer i dessa tider, konstaterar Egon Svensson.

Tävlingen avgörs 10–12 september 2009.

Magnus PJ Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons